14/6/13

O EOM προβάλλει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του 2005 υπέρ της δωρεάς οργάνων

Ο ΕΟΜ με σημερινή (14/6/2013) Ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες για την απόφαση της Συνόδου του 2005 για τη δωρεά οργάνων. Η σχετική Ανακοίνωση του ΕΟΜ αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 14/06/2013
Με την παρούσα ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, σχετικά με την Εγκύκλιο 2819 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξεδόθη στις 7 Ιουλίου του 2005 και αφορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων.

Με την Εγκύκλιο αυτή, τόσο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όσο και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, είχαν δηλώσει την αποδοχή και τη στήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και προέτρεπαν μάλιστα τους πιστούς να συμμετάσχουν στη φιλάνθρωπη αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας μας γινόμενοι Δωρητές Οργάνων.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εις επίγνωσιν (αληθείας) ελθείν από κάποια αιτία

Ώστε, λοιπόν, το "πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν", του απ. Παύλου από την Προς Τιμόθεον, απευθύνεται τώρα από τον ΕΟΜ, μέσω Ιεράς Συνόδου, στους πολίτες της χώρας μας. Λαμπρά!

Η Ιερά Σύνοδος, τότε επί Χριστόδουλου, απευθύνθηκε στο "ευλογημένο πλήρωμα της Εκκλησίας", έκανε όμως ένα λάθος.

Το λάθος ήταν ότι με τη συνειδητή συναίνεση του δότη, δηλαδή με την εν επιγνώσει - το "αληθείας" ξεχάστηκε - συγκατάθεση να του αφαιρεθούν τα όργανα αν καταστεί εγκεφαλικά νεκρός από κάποια αιτία, νόμισε ότι θα μας κάνει όλους εγκεφαλικά νεκρούς πριν γίνουμε όντως - από κάποια αιτία - εγκεφαλικά νεκροί.

Υπήρξαν όμως και εκείνοι που, επειδή θέλησαν "εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν", προτίμησαν κάποια άλλη αιτία, από αυτή που σήμερα προτείνει η επιστήμη (ΕΟΜ) και η τότε Ιερά Σύνοδος του Χριστόδουλου, με τον εισαχθέντα εγκεφαλικό θάνατο.

Η άλλη αιτία οδηγεί και αυτή σε εγκεφαλικό θάνατο. Εισηγητής είναι ο απόστολος των εθνών Παύλος, ο οποίος μας συνιστά να νεκρώσουμε τα μέλη υμών τα επί της γης :

5 Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία ...

9 μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυσάμενοι τὸν παλαιὸν ἄνθρωπον σὺν ταῖς πράξεσιν αὐτοῦ 10 καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν νέον τὸν ἀνακαινούμενον εἰς ἐπίγνωσιν κατ' εἰκόνα τοῦ κτίσαντος αὐτόν (Προς Κολασσαείς)

Αυτά μας συμβούλεψε ο απ. Παύλος, αυτά πράξαμε. Νεκρώσαμε τα μέλη τα επί της γης και ενδυσάμενοι τον νέον άνθρωπο, τον ανακαινούμενον εις επίγνωσιν κατ΄ εικόνα του κτίσαντος, τολμήσαμε να καταγγείλουμε τους "εις αλλήλους ψευδόμενους" επιστήμονες. Οι οποίοι την αρχική δωρεά πτώματος μετονόμασαν σε δωρεά σώματος και τους βιολογικά ζώντες ασθενείς κατέταξαν στην κατηγορία των πτωμάτων.

Αυτά τα απέκρυψε ο ΕΟΜ, όπως και η υπό τον ψευδολόγο Χριστόδουλο ελεγχόμενη Ιερά Σύνοδος. Το ερώτημα είναι, τι κάνει αυτή που έχουμε σήμερα;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)