22/7/13

Ώς 10 Αυγούστου η λίστα των 2.000 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα των εκπαιδευτικών των υπό κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.
4.933 μετακινήσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια
Εκτός όμως από τους 2.000 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα απορροφηθούν στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, έρχονται και μετατάξεις 4.933 καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα περάσουν το κατώφλι των τάξεων του δημοτικού, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να τους προστατεύσει από την απόλυση.

Πρόκειται για τις κενές οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικότητες γυμναστών, πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών, οι οποίες θα επανδρωθούν από εκπαιδευτικούς των ιδίων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλεονάζουν.

Δάσκαλοι και καθηγητές δηλαδή θα μετατάσσονται πλέον ανάλογα με τις ανάγκες και τα κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο. Ο υπουργός Παιδείας θα είναι αυτός που θα καθορίζει τον αριθμό των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα και διεύθυνση εκπαίδευσης που μετατάσσονται υποχρεωτικά σε κενές θέσεις, όπου υπάρχει ανάγκη.

Για την φετινή σχολική χρονιά ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και ο υπολογισμός του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού που πρόκειται να μετατεθεί ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υλοποιείται με διαπιστωτική πράξη του υπουργείου, έπειτα από εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)