30/7/13

Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014


Το βίντεο από Newsbeast.gr
Διαβεβαιώσεις ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι μπήκαν στο Δημόσιο με προσόντα και με αξιοκρατικές διαδικασίες δεν κινδυνεύουν έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός διευκρίνισε πάντως πως μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχουν γίνει 15.000 απολύσεις, οι οποίες θα προέλθουν ακόμα και από καταργήσεις οργανισμών. Παράλληλα δεσμεύθηκε πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.
Σε ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600 χιλιάδες με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5 διευκρινίζοντας: «Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί».
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα κριτήρια που θα κρίνουν ποιοι εργαζόμενοι θα απολυθούν και ποιοι θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Την Τετάρτη οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων θα παραδώσουν τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να θέσει τους εργαζόμενους σε κινητικότητα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)