10/8/13

Μητροπολίτης Κυθήρων προς τον Πρόεδρο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής: Είναι προτιμότερο να κλείσει η Σχολή και σεις να παραιτηθείτε

Βαρυσήμαντη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ριζαρείου Σχολής Χρήστο Μασσαλά απέστειλε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ. Στην επιστολή εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και καταγγέλλει την απόφαση για μικτοποίηση της σχολής με την εισαγωγή σε αυτήν και μαθητριών, κατά παράβαση των προβλεπομένων στη Ριζάρειο Διαθήκη, η οποία προβλέπει την φοίτηση στη σχολή μόνο μαθητών, υποψηφίων κληρικών. Στην επιστολή, που είναι γραμμένη σε δραματικό τόνο, ο Μητροπολίτης κάνει αναφορά σε όλα τα σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής και τα προβλήματα που ανέκυψαν τα τελευταία χρόνια.
.
Δείτε την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής:

Ζωηφόρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΘΗΡΩΝ!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο άξιος της αποστολής του μητροπολίτης Κυθήρων, γνήσιο πνευματικό τέκνο και συνεχιστής των αγώνων του μακαριστού "δεσπότη της Ιεραποστολής", μακαριστού Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου, θεοφιλώς μάχεται για την ανακοπή της πορείας διολισθήσεως της γεραράς Ριζαρείου, την οποία εκλέισαν ένας άγιος Νεκτάριος κι ένας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, σε επικίνδυνες κοσμικές ατραπούς που ναρκοθετούν, αντικειμενικώς, την υψηλή αποστολή της. Εύγε σεβασμιώτατε για την επαινετέα παρέμβασή σας!
Λ.Ν.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εύγε Σεβασμιότατε Κυθήρων δια το θάρρος της εξαιρέτου επιστολής υμών. Όπως διαπιστώνετε αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και συνέλληνες πατριώται η μέθοδος αφαιρέσως της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού συνεχίζεται απροσκόπτως εις την Πατρίδαν ημών αποκόπτοντας κάθε ημέραν, κάθε ώραν και κάθε στιγμήν μιαν λεπτήν φέταν Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Οφείλουμε να αντιδράσουμε τάχιστα απαιτώντας αμέσως την εθελουσίαν απομάκρυσνιν της Φιλτάτης Ελλάδος ημών ουχί μόνο του ευρώ αλλά και εκ της ευρωπαϊκής ψευδοενώσεως. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)