6/10/13

Κωνσταντίνος Χολέβας, Δημοκρατική παιδεία κατά της βίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Η κοινωνία μας έχει πολλά προβλήματα. Δεν αντέχει άλλη βία, άλλο μίσος.. Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Ιδιαιτέρως δε η ρατσιστική βία είναι απεχθής και αντίθετη με την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοσή μας και με τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας. Είναι αναγκαία η διδασκαλία της πραγματικής δημοκρατίας στα σχολεία και η απόρριψη κάθε μορφής ολοκληρωτισμού από τους νέους μας.

Είναι ευχάριστο εν προκειμένω ότι το πρόγραμμα του νέου Λυκείου δίνει έμφαση στην Πολιτική Παιδεία. Να αναζητηθούν κείμενα από την ελληνική γραμματεία όλων των ιστορικών περιόδων που καταδεικνύουν ότι Ελληνισμός και υγιής πατριωτισμός συμβαδίζουν με μία αντίληψη υπεύθυνης δημοκρατίας, στην οποία όλοι έχουμε δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Ο Επιτάφιος του Περικλέους είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε μαθητή και μαθήτρια και λυπούμαι που καταργήθηκε από τη Γ΄ Λυκείου. Επίσης τα κείμενα του Ρήγα Βελεστινλή τονίζουν τη σύνδεση πατριωτισμού και δημοκρατίας.
Το μάθημα της Ιστορίας μπορεί και πρέπει να οικοδομεί την εθνική συνείδηση με πίστη στη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, χωρίς εκδικητικότητα για οποιονδήποτε άλλον λαό Το ζητούμενο, είναι να δώσουμε την κατάλληλη δημοκρατική παιδεία στους νέους μας για να μην γίνονται θαυμαστές ολοκληρωτικών προτύπων. Η νεολαία είναι ενθουσιώδης, χρειάζεται ηρωικά πρότυπα, από τα οποία είναι γεμάτη η ελληνική ιστορία. Ας δώσουμε στα παιδιά μας υγιή πρότυπα πατριωτισμού και γενναιότητος για να μην γίνονται θαυμαστές αντιδημοκρατικών ιδεών και προτύπων.
Η προσπάθεια των αποδομητών της εθνικής μνήμης να γράψουν μία νέα τεχνητή ιστορία χωρίς εθνικούς ήρωες και μάρτυρες αφήνει ένα ψυχικό κενό στα ελληνικά νιάτα, το οποίο σπεύδουν να καλύψουν οι προπαγανδιστές των διαφόρων μορφών βίας, ανελευθερίας και ολοκληρωτισμού. Δημοκρατική παιδεία σημαίνει να διδάσκουμε την ηρωική ιστορία του Ελληνισμού χωρίς συμπλέγματα μειονεξίας ή εθνικής αλαζονείας.
Εξάλλου το αντιχριστιανικό και νεοπαγανιστικό πνεύμα των οπαδών του ρατσισμού θα εξουδετερώσουμε διδάσκοντας την ανθρωπιά και την ανεκτικότητα της Ορθοδοξίας μας και όχι μια ανούσια θρησκειολογία. Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία συνδύασε θαυμάσια τον πατριωτισμό με την καταδίκη του ρατσισμού. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευε την απελευθέρωση των Ελλήνων, αλλά ταυτοχρόνως τούς καλούσε να σέβονται τους αθιγγάνους ως ισοτίμους συνανθρώπους τους.
Ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία!
Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 6/10/2013

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα." Θα μας οδηγήσει εις την σχιζοφρένειαν ο "κολοφών" των πολιτικών επιστημών κος Χολέβας! Διαβλέπει "βίαν" και "ρατσισμόν" εις τους συμπατριώτας ημών μαρτυρικούς Έλληνας, ενώ δε δύναται να διακρίνει τον πολλάκις φανατικότερον φυλλετισμόν και εχθιστάτην μισαλλοδοξίαν των "φίλων" ημών δυτικοευρωπαίων εναντίον ημών των Ελλήνων. Ο κος Χολέβας διαβλέπει "ολοκληρωτισμόν" εις την ταλαίπωρον πατρίδαν ημών αλλά άραγε δε δύναται να διακρίνει τον ολοκληρωτισμόν των ιδιωτικών μέσων ενημερώσεως και των αιμοδιψών ελληνικών και διεθνών τραπεζών; Αυτά δια τον κον Χολέβαν όπως και το μνημόνιον, ο δουλισμός εις την ευρωπαϊκήν ψευδοένωσιν, η κατοχή μέσων μαζικής ενημερώσεως από οικονομικούς και επιχειρησιακούς αδιστάκτους και θρασείς δράκοντας, αληθινούς δυνάστας της Φιλτάτης Πατρίδας ημών αποτελούν "υγιή πρότυπα πατριωτισμού και γενναιότητος"; Επειδή οι σημερινοί κατακτηταί χρησιμοποιούν αντί στρατιωτικής βίας την οικονομικήν και πολιτικήν βίαν, την απειλήν, τους πολικούς εκβιασμούς και την πλύσιν εγκεφάλου δια των ελεγχομένων μέσων ενημερώσεως αποτελούν δια τον "καθηγητήν της δημοκρατίας" κον Χολέβαν "δημοκρατική συνείδησις", "πραγματική δημοκρατία" και "δημοκρατικά πρότυπα"; Η διασπάθησις του δημοσίου πλούτου, ο εγλκηματικός ανεύθυνος και πέραν κάθε μέτρου δανεισμός της Πατρίδος ημών από εγκληματίας πολιτικούς, οίτινες ομοϊδεάται του αγαπητού κου Χολέβα καλούν "εθνάρχας" ή "πατέρες της δημοκρατίας", προκειμένου να διορίζουν ανευθύνως εις το δημόσιον προκειμένου να νέμονται την εξουσίαν και ότι απορρέει εξ αυτής, ο πέραν πάσης φαντασίας πλουτισμός των πολιτικών της δυστυχούς Πατρίδος ημών, η μη απόδοσις της δικαιοσύνης, η μεροληψία αποτελούν τα "ηρωικά πρότυπα" της ιστορίας; Αντί ο "πολιτικός ημών καθοδηγητής" κος Χολέβας να μας αναφέρει τι έλεγε ο Μέγας Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός δια τους αθιγγάνους, δε θα ήτο προτιμότερο μας αναφέρει δια ποίον λόγον συνελήφθη, ποίοι ήτο οι μάρτυρες κατηγορίας του, δια ποίαν αιτίαν καταδικάσθη και τελικώς εθανατώθη δια απαγχονισμού ο Μέγας ούτος Άγιος της Ορθοδόξου Αγίας ημών Εκκλησίας; Άραγε, μήπως φοβάται τας συνεπείας του νέου "αντιρατσιστικού" νόμου που μας επιβάλλει η "δημοκρατικοτάτη" δια τας αντιλήψεις του κου Χολέβα κυβέρνησίς υμών; Αλήθεια εις ποίαν ετέραν "δημοκρατικήν" ενέργειαν θα προβεί η επαινετή εξ υμών κυβέρνησις; Εις την επιβολήν της ηλεκτρονικής ταυτότητος; Εις την την επιβολήν του ηλεκτρονικού διπλώματος οδηγήσεως; Εις την επιβολήν της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας; Να χαίρεσθε την "δημοκρατικήν" κυβέρνησιν υμών κε Χολέβα, τας "φιλολαϊκάς" και τας "δημοκρατικάς" αντιλήψεις της. Να γνωρίζετε όμως τούτο: Αν αι διώξεις των μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής αποτελούν την απαρχήν των διώξεων και την δοκιμήν εις τα αισθητήρια και εις την αντίληψιν των υπνωτισμένων και δυστυχώς αφελών συμπατριωτών αδελφών ημών Ελλήνων, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι θα ακολουθήσουν και αι διώξεις όλων όσων αντιδρούν εις την νέαν τάξιν πραγμάτων; Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)