25/3/14

Απεργία Εβραίων "απειλεί" τη συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Πάπα Φραγκίσκου στα Ιεροσόλυμα

Ισραήλ: Γιατί έκλεισαν οι πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας σε όλο τον κόσμο
Οι διπλωμάτες κατέβασαν ρολά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας και την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους μισθούς τους
Οι πρεσβείες και προξενεία του Ισραήλ έκλεισαν σε όλο τον κόσμο από την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες απασχόλησης των διπλωματών και την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους μισθούς τους, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Η απεργία παρέλυσε τις διπλωματικές δραστηριότητες της χώρας σε όλο τον κόσμο και απειλεί με ακύρωση την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ισραήλ το Μάιο. Μάλιστα, ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έκλεισε την Δευτέρα, ενώ ο υπουργός Άμυνας Μόσε Γιάαλον αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας που είχε στη Ρώμη την επόμενη εβδομάδα.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ που όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, καθώς οι πρεσβείες του κλείνουν επ 'αόριστον.
«Η απεργία θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά στο Ισραήλ, ως αποτέλεσμα της αποκοπής της επικοινωνίας με τους διπλωματικούς υπαλλήλους του σε όλο τον κόσμο. Αφήνει επίσης τους Ισραηλινούς στο εξωτερικό χωρίς επίσημη βοήθεια», αναφέρει το JNS.org.
Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγντόρ Λίμπερμαν καταδίκασε την απεργία, λέγοντας ότι βλάπτει το έθνος.
«Είναι μια άθλια απόφαση που οδηγεί στην απώλεια του ελέγχου. Δεν έχει κανένα όφελος», είπε.
Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)