26/3/14

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Μέχρι πότε οι Έλληνες θα είμαστε ραγιάδες;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ. 10
Εν Δελβινακίω τη 26η Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
«Ο Αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας συνετέλεσε στην ανάσταση του Έθνους. Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια λαμπρή επέτειος, που οι Έλληνες την εώρταζαν ανέκαθεν με παρελάσεις των Σχολείων και των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες εγέμιζαν τις ψυχές με χαρά και εθνική υπερηφάνεια. Η συμμετοχή του Λαού ήταν αθρόα, για να επευφημήση την μαθητιώσα και την στρατευμένη νεότητα, το καμάρι και την αυριανή ελπίδα του Έθνους.
Εφέτος, όμως, συνέβη ένα γεγονός αυτόχρημα θλιβερό και απαράδεκτο: Στην Αθήνα, στον χώρο της παρελάσεως (μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) επετράπη η είσοδος εκείνων μόνον που είχαν ειδικές προσκλήσεις! Το ίδιο έγινε και στην Θεσσαλονίκη! Κι’ αυτό, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, γιατί υπήρχε φόβος ακραίων εκδηλώσεων σε βάρος των «επισήμων»…
Αλλά αυτό είναι πρωτοφανές. Αν η Πολιτεία είχε τυχόν ενδείξεις για αναρχικές εκδηλώσεις από κάποιους κύκλους, ώφειλε να καταγγείλη όσους ενδεχομένως θα επιχειρούσαν την ματαίωση των παρελάσεων, αντί να λάβη τα «πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας», που έλαβε και να πατάξη οποιαδήποτε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως.
Προσωπικώς, διαμαρτύρομαι εντόνως. Μέχρι πότε οι Έλληνες θα είμαστε ραγιάδες; Αυτός ο Λαός «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» δεν θα σταματήση να νοιώθη ταπεινωμένος και εξουθενωμένος από την Εξουσία της Χώρας; Αυτή η κατάσταση, που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα, την πατρίδα της Ελευθερίας, πρέπει να σταματήση. Και θα σταματήση αν και όταν η Πολιτεία αρχίση να καλλιεργή - όχι με λόγια αλλά με έργα – την ενότητα και την ομόνοια του Ελληνικού Λαού. Πάντως, μέχρι τώρα, οι «αντιπρόσωποι του Έθνους» στο Κοινοβούλιο δίνουν χείριστο παράδειγμα με τους καυγάδες, την φαγωμάρα και την αφόρητη χυδαιολογία τους. Κύριοι, συνέλθετε, γιατί «οι καιροί ου μενετοί». Διδαχθήτε από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, το τόσο οδυνηρό. Θα είναι εσχάτη αφροσύνη αν εξ αιτίας σας επαναληφθή…».


                                                                          (Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)