12/3/14

Τι προτείνει "Το Ποτάμι" για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας

Τις θέσεις του πολιτικού σχηματισμού «Το Ποτάμι» έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης ο ιδρυτής του Σταύρος Θεοδωράκης.Για το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησιάς και κράτους, σημειώνουν ότι είναι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού, καθώς «έτσι η Εκκλησία αποκτά την αυτονομία της και η Πολιτεία αποδεσμεύεται από περιορισμούς που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος». Επίσης προτείνουν αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού
και ταυτότητας φύλου των δύο συντρόφων και τροποποίηση του αντιρατσιστικού νόμου «με προσθήκη προβλέψεων για τις διακρίσεις λόγω βιολογικού ή κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τα θρησκευτικά λέει κάτι;

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Δεν έχουμε εντοπίσει κάπου τις θέσεις του κόμματος αυτού για το ΜτΘ, προς το παρόν.

π. Geras Imos είπε...

Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους σαφώς και επιθυμούν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι γιατί αυτός ο εναγκαλισμός Κράτους - Εκκλησίας πολλά δεινά έχει επιφέρει για την τελευταία. Με δύο επισημάνσεις μόνο:
1) τι θα απογίνει με την εκκλησιαστική περιουσία που έχει παραχωρηθεί στο Κράτος;
2) ως «διαχωρισμό» εννοούν να «χωρίσουνε τα τσανάκια τους» ή την αποχριστιανοποίηση του έθνους;

Ας γίνει λοιπόν σαφής ο κ. Θεοδωράκης γιατί υποψιάζομαι ότι μάλλον ο Διαχωρισμός που προτείνει δεν έχει καλό σκοπό...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.θεοδωράκης τυγχάνει γνωστός για τις αποδομητικές των ηθικών και πνευματικών αξιών, στρεβλές του θέσεις, καθώς επίσης και για τον εθνομηδενιστικό προσανατολισμό του.
Η ίδρυση του κόμματός του αποτελεί ένα, ακόμη, αποτύπωμα της ποιοτικής καθιζήσεως της νεοελληνικής κοινωνίας.
Λ.Ν.

vsihlimiris είπε...

Το ποτάμι....οι κρυφοπασόκοι δηλαδοί...θέλουν να ισιοπεδώσουν τα πάντα στη χριστιανική Ελλάδα.Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει ποιοί είναι και τί θέλουν και στις εκλογές πρεπει να τους...μαυρίσει..

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)