31/5/14

Έρχεται αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

Το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο του επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Στουρνάρας παίρνει τον δρόμο για την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός θέλει ο νέος υπουργός Οικονομικών να συμβολίζει το τέλος των μνημονίων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει κάποιον που να υποδηλώνει ριζική στροφή προς την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου
και του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο θεωρείται δύσκολο, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις στην ΚΟ της ΝΔ.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δηλώσει πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να αναλάβει μια θέση το επόμενο διάστημα.
Υπό μετακίνηση είναι ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μιχελάκη. Θετικό είναι το πρόσημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Πιθανή είναι η αναβάθμιση για τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να τοοθετηθεί σε παραγωγικό υπουργείο ο Νίκος Δένδιας.
Προβάδισμα για είσοδο στην κυβέρνηση έχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης και η Αννα Ασημακοπούλου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)