14/7/14

Αλλαγές στις μεταθέσεις μονίμων και τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αλλαγές αναμένονται ώς το τέλος Ιουλίου στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών, με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών που προκαλούνται κάθε χρόνο.
Ήδη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε την επαναφορά της εντοπιότητας για τους δασκάλους και καθηγητές, ενώ -σύμφωνα με τα Νέα- υπό μελέτη βρίσκεται και το ξεκλείδωμα, ύστερα από τέσσερα χρόνια, του πίνακα αναπληρωτών. Ο πίνακας αυτός έχει κλειδώσει από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα, εξετάζονται τρόποι ώστε η επικείμενη επαναφορά της μοριοδότησης να μην καταλήξει ξανά σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων όπως του Αϊ-Στράτη, δηλαδή σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δήλωναν ακριτικές περιοχές για να πάρουν τα πρόσθετα μόρια και μετά, μέσω διαφόρων μεθόδων (αποσπάσεις, επαπειλούμενες κυήσεις, άδειες κ.λπ.) δεν εμφανίζονταν στα σχολεία αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλα κενά.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιπλέον μοριοδότησης των αναπληρωτών καθηγητών που θα επιλέγουν αυτοβούλως σχολεία ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)