22/8/14

Διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για 10.000 προσλήψεις μονίμων θα διεκδικήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος!



Στην εκπομπή " Πρωινό ΑΝΤ1" ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι την επόμενη σχολική χρονιά (2015-2016) θα υπάρξει πρόβλημα με τα κενά.
Η λύση που θα προσπαθήσει το Υπουργείο να διαπραγματευτεί με τα άλλα υπουργεία είναι να μην ισχύσει το 1/10 στην εκπαίδευση, να γίνει ΑΣΕΠ το Φεβρουάριο (ή Ιανουάριο ή Δεκέμβριο) και να γίνουν 10.000 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, τακτικού προσωπικού, όπως δήλωσε ο Υπουργός.
Μια τέτοια πρόταση φαντάζει μάλλον απίθανο να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και κυρίως από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπ. Παιδείας
Ανδρέας Λοβέρδος: Χρειαζόμαστε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για 10.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού για το 2015.
Για τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς: «Κοιτάξτε, τα κενά διαμορφώνονται, όπως έχουμε πει με ανακοινώσεις μας, σε 3 χιλιάδες. Αυτά θα φροντίσουμε να τα καλύψουμε με μέτρα, όπως η μείωση των αποσπάσεων σε σχέση με πέρσι, με μέτρα όπως η επέκταση κατά λίγο όπως αποφασίσαμε του θεσμού των παράλληλων αναθέσεων, που διευκολύνουν τα πράγματα κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και κατά τρίτον με ένα μέτρο το οποίο θα το ανακοινώσουμε στις επόμενες μέρες αφού το προετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή, που διευκολύνει τα πράγματα και για το δημοτικό σχολείο και μάλιστα με μία εκπαιδευτική διαδικασία υπέρ των μαθητών.

Όμως, επειδή όλα αυτά είναι παρεμβάσεις που αφορούν το σήμερα, η μεγάλη παρέμβαση θα χρειαστεί κ. Ρογκάκο για το 2015 για του χρόνου, όπου με τα σημερινά δεδομένα και με τις συνταξιοδοτήσεις με το ρυθμό που έχουν δε θα μπορέσει το ελληνικό σχολείο να τα βγάλει πέρα.

Άρα η μόνη λύση είναι να φύγουμε από τη λογική του ένα προς δέκα για την εκπαίδευση, δηλαδή ένας να μπαίνει και δέκα να φεύγουν και να πάμε σε μία λογική εξετάσεων του ΑΣΕΠ γύρω στο Φεβρουάριο, γύρω στον Ιανουάριο ή το Δεκέμβριο, όπου μπορέσουμε να έχουμε πριν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, για 10 χιλιάδες προσλήψεις. Χωρίς 10 χιλιάδες προσλήψεις τακτικού προσωπικού δεν μπορούμε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όποιος κι αν είναι στη θέση αυτή».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο της Βουλής έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εντάσσεται πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Ο κ. Λοβέρδος είχε προαναγγείλει την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε ενημερώσει για συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και είχε υπενθυμίσει ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/epestrepse_epishmws_sthn_k_o_pasok_o_andreas_loverdos.2985398.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)