30/8/14

Τέλος στο σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλοφίλους

Τέλος στο σύμφωνο συμβίωσης
Δεν θέλει ανοιχτό μέτωπο με την Εκκλησία η κυβέρνηση (ήδη έχει με τους ενστόλους και με τις παρενέργειες του ΕΝΦΙΑ) και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε εντολή να αποσυρθεί το σύμφωνο συμβίωσης από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οπως μου εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να αρχίσει την Τρίτη, αλλά σε αυτό δεν θα περιλαμβάνεται καμία διάταξη και δεν πρόκειται να κάνει δεκτή καμία τροπολογία που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το ΠαΣοΚ (το οποίο ως την τελευταία στιγμή επέμενε για την ψήφισή του) κάνει και αυτό πίσω: «Το σύμφωνο συμβίωσης ορίζεται από το Οικογενειακό Δίκαιο, καμία σχέση δεν έχει με το Αντιρατσιστικό και προτού έρθει στη Βουλή θα πρέπει να γίνει αρκετή συζήτηση για τις οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές επιπτώσεις που θα έχει. Τέτοια θέματα δεν είναι του παρόντος» μου είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα το φέρουν(το σύμφωνο συμβίωσης) από την "πίσω πόρτα" με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο. Καμία εμπιστοσύνη στις βεβαιώσεις των κυβερνώντων δεν έχω.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)