11/8/14

O Ανδρέας Λοβέρδος για διορισμούς, αναπληρωτές, αποσπάσεις, αναθέσεις μαθημάτων

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm  και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Καλαρρύτη. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
Προσλήψεις –κενά
Για το τι θα γίνει με τις προσλήψεις και τα κενά στα σχολεία ο Υπουργός απάντησε ότι έχει συζητήσει και με τον κ. Μητσοτάκη ότι το θέμα της Παιδείας πρέπει να ξανασυζητηθεί και το 1 προς 10 στην εκπαίδευση πρέπει να συζητηθεί εκ νέου. «Φτάνουμε σε σημεία που κείνται εκτός ορίων. Όταν φέτος ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη φέτος 22.500 αναπληρωτές λόγω περισσότερων συνταξιοδοτήσεων πέρυσι, αντιλαμβάνεστε ότι περάσαμε πραγματικά τα όρια.

Υπάρχουν ακόμη 360 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ξένων φιλολογιών οι περισσότεροι,  από τον ΑΣΕΠ προ του 2010. Με βάση την αναλογία 1 προς 10 θα έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε το 2015-16 μόλις 450 άτομα. Να κάνουμε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσλάβουμε τελικά  200 άτομα ενώ έρχονται 30.000 άνθρωποι.; Είναι μία σκληρή κατάσταση αυτή. Δεν νομίζω ότι η εκπαίδευση αντέχει άλλο. Είναι ίσως η τελευταία χρονιά που προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με αυτές τις διαδικασίες στην 11 Σεπτεμβρίου όπως πρέπει να τα ανοίξουμε. Σας ενημερώνω  με ακρίβεια ότι από αυτές τις 22.500 αναπληρωτών που ζητήσαμε μετά από συνεννοήσεις συνολικά στο πλαίσια της κυβέρνησης  και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου και συνεννοήσεις με άλλους Υπουργούς θα έχουμε συνολικά 19.500. Θα έχουμε δηλαδή 3000 λιγότερους καθηγητές και δασκάλους από αυτούς που ζητήσαμε. Θα καλύψουμε τα κενά ζητώντας από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν αυτό που λέμε τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Και μέσα στον χειμώνα η πληθώρα των ειδικοτήτων θα εξορθολογιστεί. Δεν το αντέχουμε να μείνουμε στη σημερινή κατάσταση από πλευρά και εκπαιδευτικής και οικονομικής. 
Με πολύ σοβαρές προσπάθειες και πρόβλεψη νομοθετική να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προσπαθούμε να ανοίξουμε τα σχολεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Για τις αποσπάσεις ο κ Λοβέρδος είπε :


«Η διαδικασία των αποσπάσεων συντελείται τώρα με μετριοπάθεια και παρά τη διαμαρτυρία κάποιων φορέων που θέλουν περισσότερους αποσπασμένους,  περνάμε τη ρύθμιση στη βουλή για διπλασιασμό των μορίων όσων υπηρετούν στις δυσπρόσιτες περιοχές και πιστεύουμε ότι την 11η Σεπτεμβρίου, παρατηρώντας τα συμβαίνοντα σε όλους τους νομούς της χώρας, από πλευράς βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού θα είμαστε εντάξει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)