1/10/14

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης όλης της χώρας αποστέλλουν τις μέρες αυτές οδηγίες για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση σε θέματα αξιολόγησης των στελεχών που δεν έχουν επιμορφωθεί. Πρόκειται κυρίως για τα στελέχη που ανέλαβαν υπηρεσία εντός του περασμένου καλοκαιριού λόγω συνταξιοδοτήσεως των προκατόχων τους. Για τα στελέχη αυτά η επιμόρφωση δεν είναι παρά μελέτη μιας ιστοσελίδας με τα σχετικά θέματα και ηλεκτρονική υποβολή κάποιων «ασκήσεων» αξιολόγησης.
Τα σχετικά έγγραφα των Περιφερειακών Διευθυντών αναφέρουν ότι σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 2751/17-9-2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, η επιμόρφωση όλων των υπηρετούντων στελεχών εκπαίδευσης που δεν έχουν επιμορφωθεί σε θέματα αξιολόγησης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Για το σκοπό αυτό έχει διαμορφωθεί Πλατφόρμα Εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης στη διεύθυνση http://elearnev.iep.edu.gr/ όπου μπορούν οι επιμορφούμενοι να αναζητήσουν το επιμορφωτικό υλικό που αντιστοιχεί στην ιδιότητά τους, καθώς και την φόρμα της εργασίας την οποία καλούνται να υποβάλουν μέχρι τις 15-10-2014 στην ίδια Πλατφόρμα.
Το ερώτημα είναι, γιατί αφού η επιμόρφωση των στελεχών μπορεί να γίνει με τόσο απλό τρόπο χρειάστηκαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης στην Αθήνα την περασμένη Άνοιξη με κόστος ουχί ευκαταφρόνητο και μάλιστα εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών εκπαιδευτικών;
Είναι φανερό πως κάποιοι βιάζονται να προχωρήσει η αξιολόγηση. Μέσα στη βιασύνη τους με προχειρότητα προσπερνούν τα απαραίτητα στάδια που προηγούνται της αξιολόγησης των απλών εκπαιδευτικών. Ήδη διαρρέει η πληροφορία ότι η αξιολόγηση των Διευθυντών σχολείων θα είναι μόνο διοικητική και όχι εκπαιδευτική, δεν θα περιλαμβάνει δηλαδή παρακολούθηση διδασκαλιών από Σχολικό Σύμβουλο της ειδικότητας των Διευθυντών.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ανώτερων στελεχών της εκπαίδευσης απέδωσαν θετικότατα(!) αποτελέσματα με την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών να κρίνονται «εξαιρετικοί»!

Και έπεται συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)