9/12/14

Τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου όρισε η ΔΙΣ ομιλητή στην συνεδρία των καθηγητών των Θεολογικών Σχολών κατά την εορτή του Μ. Φωτίου

image with the sign of the Greek ChurchΟι αποφάσεις της πρώτης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ.
Συνήλθε σήμερα Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προ της Συνεδρίας έδωσε την νενομισμένη Διαβεβαίωση ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Δ.Ι.Σ. ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως. Ακολούθως όρισε ως ομιλητή στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 1η Μαρτίου 2015, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και επί της υποδοχής τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ι.Σ. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ. Επίσης για την εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όρισε ως κύριο ομιλητή στην εόρτια κοινή Συνεδρία των Καθηγητών των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης μετά των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελλογιμώτατο κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου.
Ακολούθως ενέκρινε τον Κανονισμό περί των Μητροπολιτικών Συμβουλίων βάσει του άρθρου 35 του Νόμου 590/1977. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο είναι επταμελές αποτελούμενο από τον Μητροπολίτη, ένα Δικηγόρο μέλος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, ένα Οικονομολόγο πτυχιούχο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, δύο ιερείς και δύο μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων.
Τέλος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)