30/1/15

Συνθετικά και συλλογικά θα απαντήσουμε στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά, λέει ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς

Ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA (30/1/2015) φιλοξένησε τις απόψεις της Σταυρούλας Ξουλίδου, Υπεύθυνης του τομέα παιδείας των ΑΝΕΛ, του Κώστα Χρυσόγονου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.
Η Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε: «Η απαλλαγή βεβαίως να δίνεται, σε αυτούς όμως που είναι πραγματικά διαφορετικού θρησκεύματος ή δόγματος αλλά ο μαθητής να απασχολείται εντός άλλου τμήματος, να κάνει μάθημα δηλαδή».
Ο Κώστας Χρυσόγονος ανέφερε: «Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, τους οποίους μάλιστα το κράτος δε δικαιούται σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ για το ζήτημα των ταυτοτήτων, δεν δικαιούται να τους ερευνά, πρέπει να μπορούν να τύχουν απαλλαγής».
Τέλος ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ερωτηθείς σχετικά αν αναζητεί μια λύση συμβιβαστική απάντησε: «Δεν λέγεται λύση συμβιβαστική. Λέγεται σύνθεση απόψεων που έχουν διατυπωθεί, που δημιούργησαν κάποιες παρεξηγήσεις και παρανοήσεις για διάφορους λόγους που δεν φταίμε μόνον εμείς, και ότι σε αυτό θα απαντήσουμε συνθετικά και συλλογικά όπως κάνουμε πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)