27/1/15

Νέα εγκύκλιος για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά (με υπογραφή Λοβέρδου)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, ορίζονται με νέα εγκύκλιο (σ.σ. υπογράφεται από τον Α. Λοβέρδο με ημερομηνία 23 Ιανουραίου 2015) που το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:


esos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία εγκύκλιος Λοβέρδου

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231380802

Ανώνυμος είπε...

Η εγκύκλιος του κ. Λοβέρδου είναι σύμφωνη με την απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων. Καταργεί τις προηγούμενες εγκυκλίους που δημιούργησαν το πρόβλημα. Ουσιαστικά καταλήγουμε στην εγκύκλιο Γκεσούλη, η οποία λειτουργούσε δίκαια προς κάθε κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε πολύ βοηθήστε μας να καταλάβουμε. Εμείς είμαστε γονείς παιδιού στη Β' Δημοτικού και είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και θέλουμε να παραμείνουμε εμείς και το παιδί μας. Εάν του χρόνου οι προσωρινοί φάκελοι αποτελέσουν τα κανονικά βιβλία διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, εμείς ως ορθόδοξοι ΔΕΝ θα μπορέσουμε να πάρουμε ΑΠΑΛΛΑΓΉ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)