24/2/15

Παραμένει Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων ο Γ. Καλαντζής με παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου

Παραμένει Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων ο Γ. Καλαντζής
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Αρχιεπισκόπου- Πρωθυπουργού
Παραμένει στη θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων ο Γιώργος Καλαντζής, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του ο Γιώργος Καλαντζής με το επιχείρημα ότι είναι το πρόσωπο με το οποίο η Εκκλησία μέχρι σήμερα είχε άριστη επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας.Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ τη μία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέτυχε να διατηρήσει τη θέση του ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ.Καλαντζής και απ την άλλη παρέπεμψε προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρία της ΔΙΣ την προσεχή Δευτέρα το θέμα που προέκυψε με την πεπαρρησιασμένη στάση που κράτησε ο μητροπολίτης Γόρτυνος απέναντι στην ανάρμοστη στάση κάποιων πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχόντων. Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ σωστά έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος! Ευγε! Διότι έγινε ρεζίλι η Εκκλησία σε όλα τα κανάλια. Πώς είναι δυνατόν άθεοι άνθρωποι να εγκαλούνται να είναι συνεπείς σε κάτι που δεν πιστεύουν; Είναι σαν να πηγαίνεις εσύ Λ.Ν. σε μια συναυλία που σε έχουν καλέσει αλλά δεν το πολυθέλεις (π.χ. με μουσική χεβυ μέταλ) και να σου την πουν που άργησες(!) Ας το πάρουμε απόφαση: Δεν είναι όλοι οι Έλληνες πιστοί χριστιανοί! Τί να κάνουμε τώρα, Εκκλησία με το ζόρι;

Ανώνυμος είπε...

Έκανε καλά που παραπέμπει το θέμα στη σύνοδο; Ή οι πολιτικοί έκαναν καλά που έστησαν το μητροπολίτη και τους πιστούς να τους περιμένουν δείχνοντας περιφρόνηση; Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν ήθελαν να μην πήγαιναν 9:41. Όταν όμως πρόκειται να πάνε δεν αφήνουν τους άλλους να περιμένουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε ρεζίλι η Εκκλησία 9:41. Προσπάθησαν οι γνωστοί-άγνωστοι δημοσιογραφίσκοι να γελοιοποιήσουν την Εκκλησία.
Οι πιστοί όμως υποδέχτηκαν με ικανοποίηση και επιβραβευσαν με τα σχόλιά τους το μητροπολίτη.
http://anastasiosk.blogspot.gr/2015/02/t.html

Ανώνυμος είπε...

Στη Ρομφαία η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων είναι υπέρ του Γόρτυνος.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιεπίσκοπος όφειλε να μιλήσει και με το μητροπολίτη τηλεφωνικώς όπως μίλησε και με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Ο μητροπολίτης δικαίως εξέφρασε το παράπονό του για την τακτική του αρχιεπισκόπου.

Ανώνυμος είπε...

Oι πολιτικοί μας ειτε χριστιανοί ειτε άθεοι οφείλουν να σεβονται τις εκδηλώσεις τις χριστιανικές και δη ενα μνημόσυνο .Εφόσον ορκίστηκαν να σέβονται τοΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ μας ΣΥΝΤΑΓΜΑ οφείλουν να το κανουν.Οφείλουν να περειστανται.Όλα τα αλλά δείχνουν οτι είναι ΕΠΙΟΡΚΟΙ και οτι θέλουν την αποδόμηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ μαςΤώρα αυτό που δεν λέγεται είναι οτι αντί να ζητήσουν συγνώμη για την αναιδεια τους έβγαλαν λογιδριο λεγοντας οτι ο μητροπολίτης δεν έπρεπε να είναι παρών.Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε οτι ενα κομμα του 4% το οποίο πήρε συγκυριακά το ποσοστο που πήρε θέλει να επιβάλει στο 98% των χριστιανών την αθεια και τον μουσουλμανισμό.Φυσικά το κοινο που παρέστη στην εκδήλωση καταχειροκροτησε τον μητροπολιτη

Ανώνυμος είπε...

Την Εκκλησία ρεζίλι την κάνουν αυτοί που αφήνουν ανεξέλεγκτους τους πολιτικούς να καταφρονούν την Εκκλησία και δεν τους δίνουν να καταλάβουν ότι η Εκκκλησία στην Ελλάδα είναι υπολογίσιμη δύναμη.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Το σάπιον πολιτικόν σύστημα εύρεν ευκαιριακόν στήριγμα εις την έτι περισσότερον σάπιαν διοικούσαν "εκκλησίαν". Ευτυχώς έρχεται, λίαν συντόμως, ουχί όμως άνευ πόνου, το τέλος και των δύο. Αδελφοί γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΝ Γ.Γ.ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι ιεράρχες στις σχέσεις τους με τους πολιτικούς σαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)