1/4/15

“Ιεροκρυφίως” θέλει να γίνει η προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης

Να σταματήσουν τις "διαρροές" σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ζήτησε ο προεδρεύων της ειδικής διορθόδοξης επιτροπής που έχει συσταθεί για την προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης κατά τη διάρκεια της Γ' συνεδρίας της επιτροπής στο Σαμπεζύ της Γενεύης, όπως μεταδίδει η romfea.gr. Γιατί άραγε τόση μυστικότητα; Τι έχουν να κρύψουν οι σύνεδροι από τον κλήρο και το λαό;

Και τι πιστεύει ο Μητροπολίτης Περγάμου; Ότι εκείνοι θα αποφασίσουν και εμείς θα κληθούμε να αποδεχτούμε τις αποφάσεις τους; Ή μήπως δεν επιθυμεί την δημοσιογραφική ενασχόληση με τα θέματα της Μεγάλης Συνόδου επειδή δήθεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των μελών των Συνόδων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για τις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής; Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκόπων αγνοεί πλήρως τι ετοιμάζουν οι σύνεδροι της προπαρασκευαστικής επιτροπής.
Ασφαλώς η «αγωνία» του Μητροπολίτου Περγάμου για τις «διαρροές» του έργου της επιτροπής δεν αφορά μόνο στις περίεργες απόψεις που φαίνεται πως διατυπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρία για τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στο πάθος της ομοφυλοφιλίας. Προφανέστατα το ζήτημα είναι βαθύτερο. Είναι γνωστό ότι οι Οικουμενιστές επιδιώκουν στη Μεγάλη Σύνοδο να επιβάλλουν αποφάσεις που θα διευκολύνουν την προσέγγιση με τους Παπικούς και Προτεστάντες, αίροντας όρια πατερικά και κανονικά περί συμπροσευχών και άλλων σχετικών ζητημάτων. Ομοίως επιδιώκεται μία «ευκολότερη» πνευματική ζωή με ηπιότερη νηστεία, δικαίωμα γάμου σε πρόσωπα που τώρα είναι απαγορευμένος και άλλα σχετικά ζητήματα ώστε η Εκκλησία να γίνει δήθεν σύγχρονη και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εκκοσμικευμένης κοινωνίας.
Το μεγάλο λάθος του Μητροπολίτου Περγάμου και απάντων των Οικουμενιστών είναι ότι δεν έχουν υπολογίσει καλά τον τρόπο με τον οποίο θα δεχτούν οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας τις αποφάσεις τους, ειδικά μάλιστα εάν αυτές αντιβαίνουν στην πατερική και κανονική μας παράδοση. Οι αποφάσεις θα περάσουν από «πατερικό κόσκινο» και μόνο εάν βρεθούν καθαρές από οικουμενιστικά μικρόβια επικίνδυνα για την πίστη και την πνευματική ζωή θα γίνουν αποδεκτές.

2 σχόλια:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Συγχωρέστε με. Όχι "ιεροκρυφίως" αλλά "ανιεροκρυφίως".

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να σοφισθούν και μηχανευθούν κάποιοι μεγαλόσχημοι κληρικοί που σκέπτονται, ομιλούν, γράφουν και ενεργούν με κριτήρια, όρους, προυποθέσεις και κατηγορίες "πολιτικής ορθότητας", προκειμένου τις στρεβλές τους θέσεις να τις λανσάρουν ως γνήσια εκκλησιαστικές δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτε.
Οι ορθοφρονούντες κληρικοί και λαικοί, η γνήσια και όχι κίβδηλη εκκλησιαστική συνείδηση, εν προκειμένω, γνωρίζει να "ζυγίζει" πρόσωπα και καταστάσεις επί τη βάσει του απολύτου κύρους και αιωνίας ισχύος αγιογραφικού και αγιοπατερικου λόγου και των εν Αγίω Πνεύματι τεθεσπισθέντων Θείων και Ιερών Κανόνων.
Η Εκκλησιαστική μας Ιστορία, τις συνόδους εκείνες ,που δε συντόνισαν τις εργασίες τους με την πνοή του Παρακλήτου, Τον Οποίο εξόρισαν από τις αίθουσες των συνεδριάσεών τους, αλλά με την πνοή κάποιου άλλου πνεύματος υπό την επήρεια του οποίου έλαβαν τις αποφάσεις τους, τις στιγμάτισε εις τον αιώνα με τον ήκιστα τιμητικό και κολακευτικό χαρακτηρισμό "ληστρικές".
"Φιλοδοξούν" άραγε, κάποιοι εκ των ποιμένων, να συνδέσουν το όνομά τους με μία τέτοια σύνοδο;
Για μία, πάντως, φορά ακόμη έλαβαν "διαζύγιο" απ τον πιστό λαό σπεύδοντας να ευθυγραμμισθούν με τις politically correct υποθήκες της Νέας Τάξης κατασκανδαλίζοντας το διαρκώς προδιδόμενο ποίμνιο.
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)