26/5/15

Ο Τάσος Κουράκης καταργεί Απόφαση του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου που μείωνε τις ώρες των Θρησκευτικών στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης καθορίστηκε το «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου». Με την Απόφαση αυτή το μάθημα των Θρησκευτικών διατηρεί τη μονόωρη διδασκαλία του και στις τέσσερις τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Με την ίδια Απόφαση ο Τάσος Κουράκης καταργεί την με αρ. πρωτ. 99927/Γ2/27-06-2014 (Α΄ 1853) απόφαση του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου με την οποία σημειωτέον καταργούνταν η μονόωρη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Δ΄ τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Για την κατάργηση αυτή μάλιστα η ΠΕΘ είχε απευθυνθεί τότε με έγγραφό της προς τον Υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο από τον οποίο έλαβε μία γενικόλογη Απάντηση. Επιπλέον η ΠΕΘ είχε προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας Αίτηση ακύρωσης της Απόφασης Δερμεντζόπουλου, η οποία τώρα καταργείται με τη νέα Απόφαση του Τάσου Κουράκη.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΕΔΩ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε !!! Μπράβο στον υπουργό !Τελικά οι "άθεοι" συριζαίοι δεν είναι και τόσο'άθεοι στη πράξη!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μπορεί να είναι αυτό που λες. Μπορεί όμως απλώς να στάθμισε ότι θα χάσει σε ενδεχόμενη δικαστική αναμέτρηση με την ΠΕΘ, κι έτσι κοίταξε απλά να τακτοποιήσει το θέμα με λιγότερη ζημιά. Λάβε υπ' όψιν σου ότι οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών είναι σαφέστατες για την υποχρέωση της Πολιτείας, (βλ. σελίδα 16, απόφαση 115/2012 Διοικητικού Εφετείου Χανίων): "Επειδή, τέλος, όπως επίσης έχει κριθεί, προκειμένου να τύχει εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος και να καταστεί δυνατή η «ανάπτυξις», σε τουλάχιστον επαρκή βαθμό, της θρησκευτικής συνείδησης των προαναφερθέντων μαθητών και μάλιστα σύμφωνα προς τις αρχές της ορθοδόξου χριστιανικής πίστης, επιβάλλεται όπως η Πολιτεία, με τη λήψη των καταλλήλων, κατά περίπτωση, νομοθετικών και κανονιστικών μέτρων, εξασφαλίζει τη διδασκαλία του κατά τα άνω μαθήματος των θρησκευτικών στους εν λόγω μαθητές, όπως με την κατάρτιση των προγραμμάτων διδασκαλίας με ύλη σύμφωνα με το δόγμα της χριστιανικής διδασκαλίας, επί ικανόν αριθμό ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως κλπ.(2176/1998, ΣτΕ 335611995).

Ανώνυμος είπε...

Το πιθανότερο ειναι απλά να έγινε λάθος από τους συντάκτες!!! Σιγά να μην ασχολήθηκε ο Κουράκης με το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα λάθος από κανένα συντάκτη. Σίγουρα η αλλαγή δεν έγινε μόνο για να σωθεί η ώρα των Θρησκευτικών. Αλλά πάντως με την αλλαγή αυτή που αφορά και άλλα μαθήματα, διατηρείται η ώρα των Θρησκευτικών.
Και τελικά το αποτέλεσμα μετράει!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)