24/10/15

Νίκος Φίλης, Κατατίθεται τροπολογία για την πρόσληψη επιπλέον 2.000 αναπληρωτών - Η Τροπολογία

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η συζήτηση γύρω από την Παιδεία πρέπει να περιστραφεί γύρω από την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και όχι γύρω από το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, επανέλαβε ο Νίκος Φίλης.
Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, αναγνώρισε ότι η αναβάθμιση αυτή σημαίνει χρήματα,
τόνισε όμως ότι δεν σημαίνει «μόνο χρήματα»: όσο βελτιώνονται τα δημόσια οικονομικά της χώρας θα βελτιώνεται, δεσμεύθηκε.
Για το θέμα του ΦΠΑ σημείωσε ότι δεν υποτιμά ότι κάποιοι άνθρωποι θα δώσουν 500 έως 1.000 ευρώ στα ιδιωτικά σχολεία το χρόνο περισσότερο, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση.

«Αυτός που δίνει 7.000 ευρώ το χρόνο για να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο είναι εύπορος ή δεν είναι; Δεν λέω ζάμπλουτος. Είναι εύπορος; 7.000 είναι το εισόδημα που έχει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών ετησίως.

» Όταν μια οικογένεια διαθέτει και κάνει την επιλογή σωστά, δικαίωμά της, να στείλει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, για διάφορους λόγους δεν κρίνω αλίμονο, ελευθερία επιλογής έχει, δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ευρώ; Να το δεχθώ, δεν θέλω να μπω στο πορτοφόλι κανενός, αλλά μην φτιάχνουμε ένα λαϊκισμό» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Επανέλαβε ότι η φράση του για «πενταροδεκάρες» ήταν σχήμα λόγου και μίλησε για «μικρή επιβάρυνση» στο θέμα της φορολόγησης των φροντιστηρίων, τα οποία διαχώρισε από τα ιδιωτικά σχολεία.

Για τα κενά στα σχολεία

Για τα κενά στα σχολεία τόνισε ότι είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε χρόνο την τελευταία επταετία και υπογράμμισε ότι πρέπει η κυβέρνηση να κριθεί του χρόνου εάν στις 12 Σεπτεμβρίου δεν είναι όλοι στα πόστα τους.

«Να μας εγκαλέσετε να κάνουμε διορισμούς μόνιμους, διότι η ιστορία των αναπληρωτών είναι ιστορία εξόχως αντιπαιδαγωγική διότι δεν δημιουργεί μια μόνιμη σχέση του παιδιού με το δάσκαλο» πρόσθεσε.

Επισήμανε, πάντως, ότι η γενική εικόνα του 95% δείχνει ότι στο θέμα προκύπτει εξομάλυνση και πως κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία, ώστε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να μεταφερθούν χρήματα για επιπλέον 2.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση.
H ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)