5/10/15

Νεότερες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα Θρησκευτικά


Με την ευκαιρία της επισκέψεως Ιερωνύμου στη Ναύπακτο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου, ο Αρχιεπίσκοπος δεν άφησε ασχολίαστη ούτε από τη Ναύπακτο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τελευταία σχετικά με την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε τα λεγόμενα της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας κ.Σίας Αναγμωστοπούλου για το μάθημα τω θρησκευτικών ως «αιχμή του δόρατος» και έχουν ως τελικό στόχο τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας.
-Αν δεν προσέξουμε επεσήμανε,τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα-

-Ιερώνυμος για τα θρησκευτικά: Λυμένο το ζήτημα
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό παιδείας κ. Φίλη αναφέρθηκε στα 3 πράγματα που αποκάλυψε στον υπουργό ότι συμβουλεύεται.Το Ευαγγέλιο,το σύνταγμα και τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά τον σύνταγμα ανέφερε,η αγωγή των παιδιών πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική,ενώ σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εκκλησία και πολιτεία συνεργάζονται για την Χριστιανική αγωγή της νεότητας.Οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει απαιτεί την αλλαγή του συντάγματος,με το λαό να καλείται να αποφασίσει αν επιθυμεί τα θρησκευτικά.τους Ιερείς,τις Εκκλησίες,Ελληνορθόδοξη κουλτούρα.Αν ο λαός απαντήσει θετικά,τότε το κουβεντιάζουμε.
Δεν αντιμετωπίζουμε πρόσθεσε,τα πράγματα με σοβαρότητα,γι’αυτό και ο υπόλοιπος κόσμος δεν μας θεωρεί αξιόπιστους.Άλλα λέμε το πρωί,άλλα το μεσημέρι,άλλα το βράδυ.

-Ιερώνυμος για Μ.Γλέζο:
O Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο γνωστό ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μ.Γλέζο και στη συνάντηση που προκάλεσε και επεδίωξε ο τελευταίος.Ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι επιθυμία του (Μ.Γλέζου) όταν πεθάνει,είναι να αναλάβει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος την Εκκλησιαστική του κηδεία σεβόμενος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τη θρησκεία των πατέρων μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)