23/2/16

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος ΠΕΘ, "Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι και θα πεθάνουμε Έλληνες Ορθόδοξοι"


Σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στις 14 Φεβρουαρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με τίτλο “Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι”, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Μέγα πλήθος Θεσσαλονικέων συμμετείχε σε αυτήν την εκδήλωση. Υπολογίζονται σε πάνω από 5.000 οι συγκεντρωμένοι Μακεδόνες που πλημμύρισαν όλους τους χώρους του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου για να βροντοφωνάξουν με ενθουσιασμό, “Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι”. Η εκδήλωση “Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι”, η οποία περιελάμβανε ομιλίες για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, την ίδρυση τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το μάθημα των Θρησκευτικών, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και εικοσιτρία χριστιανικά Ορθόδοξα σωματεία της συμπρωτεύουσας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γλυφάδος κ. Παύλος και Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, αγιορείτες μοναχοί και μέλη των μοναστικών αδελφοτήτων Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και Οσίου Αρσενίου Χαλκιδικής.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στο ακροατήριο του γνωστού τραγουδιστή και ιδιαίτερα αγαπητού στη Βόρεια Ελλάδα κ. Βασίλη Καρρά.
Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Κοσμάς και Γόρτυνος κ. Ιερεμίας έστειλαν μηνύματα, όπως και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός.
Πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ κ.Φράγκος Φραγκούλης με θέμα : “Προϊούσα ισλαμοποίηση Ελλάδος και Ευρώπης: προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό”.
Ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος, ήταν ο δεύτερος ομιλητής με θέμα : “Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ”.
Τρίτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, με θέμα : “Μετάλλαξη του μαθήματος των Θρησκευτικών”.
Ο πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, διατηρώντας υψηλούς τόνους, δήλωσε ότι “ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη σήμερα μια μορφή αντίστασης εναντίον της αλλοίωσης της ορθόδοξης χριστιανικής συνειδήσεως” που μεθοδεύεται στο ελληνικό σχολείο με το νέο πολυθρησκειακό Προγραμμα.
Καταπέλτης η ομιλία του προέδρου της ΠΕΘ, για το πολυπαθές Μάθημα των Θρησκευτικών και τις αντορθόδοξες επιθέσεις που δέχεται  από μια ομάδα που σχετίζεται με αντιχριστιανικούς παράγοντες εγχώριας και Παγκόσμιας Νέας Τάξης εξουσιαστών, καθώς και από τους λεγόμενους "μεταπατερικούς" κληρικούς και θεολόγους!
"Ο Ιούδας πρόδωσε μία φορά τον Χριστό. Κάποιοι άλλοι...Τον προδίδουν κάθε μέρα!...", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπαλιώρας, εξέφρασε την εκ των πραγμάτων αποδεδειγμένη πλέον θέση της ΠΕΘ ότι επιχειρείται “πνευματική δηλητηρίαση της νεολαίας από την μεταλλαγμένη τροφή του νέου μαθήματος των θρησκευτικών” και υποστήριξε ότι έτσι “η νεολαία θα οδηγηθεί στον πνευματικό όλεθρο”. Ο κ. Σπαλιώρας υποστήριξε ακόμη ότι “η ΠΕΘ αγωνίζεται να μην περάσει αυτή η λαίλαπα στα σχολεία”.
Η ομιλία του κ. Σπαλιώρα περιείχε και μομφή εναντίον του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την απομάκρυνση από το ισόγειο της Θεολογικής Σχολής του Προσκυνηταρίου, το οποίο μεταφέρθηκε έξω από το παρεκκλήσιο που υπάρχει στον τέταρτο όροφο της σχολής. Χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σπαλιώρας προέτρεψε το κοινό “να αντισταθούμε εναντίον αυτών που αποκαθήλωσαν την εικόνα του Χριστού από τη Θεολογική Σχολή”.
Έκλεισε, τέλος, την ομιλία του, με υψηλή ένταση, λέγοντας ότι “αν μιλήσεις για την πατρίδα, είσαι φασίστας, αν μιλήσεις για την Ορθοδοξία είσαι φονταμενταλιστής. Εμείς δηλώνουμε εδώ όλοι μαζί ότι δεν είμαστε ούτε φασίστες, ούτε φονταμενταλιστές, είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι και θα πεθάνουμε Έλληνες Ορθόδοξοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)