31/5/16

Νίκος Φίλης για Θρησκευτικά: Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία!


Η εθνικιστική προσέγγιση της θρησκείας είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό Κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία.
Τα παραπάνω είπε σήμερα στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα, ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σε σχολεία που φοιτούν και μουσουλμανάκια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΑΑΛΟ Η ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΣΟΥΠΑ" ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)