1/9/16

Τα Θρησκευτικά ως ανάθεση Γ΄ στους Φιλολόγους - Η Ιστορία ως ανάθεση Γ΄ στους Θεολόγους

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-2017
Σε Τροποποίηση των αναθέσεων μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου προχώρησε το Υπ. Παιδείας. Με τη νέα απόφαση εισάγεται η ανάθεση Γ΄ μαθημάτων. Για πρώτη φορά το μάθημα των Θρησκευτικών ανατίθεται για διδασκαλία και σε άλλο κλάδο εκτός των Θεολόγων. Συγκεκριμένα με την σχετική απόφαση τα Θρησκευτικά δίνονται ως ανάθεση Γ΄ στους Φιλολόγους. Τέλος η Ιστορία που είχε αφαιρεθεί από ανάθεση Β΄ του κλάδου των Θεολόγων δίνεται τώρα στους Θεολόγους αλλά ως ανάθεση Γ΄.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ξέρουν οι φιλόλογοι από Θεολογία;;;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι μας υποβιβάζουν στη διδασκαλία της ιστορίας σε σχέση με τους ξενόγλωσσους που έχουν διδαχθεί μόνο την ιστορία της αντίστοιχης χώρας. Επιπλέον, με την ανάθεση των θρησκευτικών στους φιλολόγους ανοίγεται ο ασκός του αιόλου αφού αν γίνουν τα θρησκευτικά ''γνωσιολογικό'' μάθημα όπως θέλουν θα τα αναθέτουν και ως β ανάθεση από τις επόμενες χρονιές και στους κοινωνιολόγους κλπ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕ 12.10 που υστερούσαν στην ανάθεση της φυσικής σε σχέση με τους ΠΕ04 έφτασαν την υπόθεση στο ΣΤΕ το οποίο τους δικαίωσε. Εμείς γιατί δεν φτάνουμε την Β ανάθεση ιστορίας στο ΣΤΕ; Μετά τους φιλολόγους είμαστε ο μοναδικός κλάδος που έχει διδαχθεί τόση ιστορία. Γιατί κωφεύουμε;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)