23/10/16

«Παροχή πλούσιας θρησκειολογικής πληροφόρησης, με έμφαση στην θρησκεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας» προτείνει ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης

Ερ. Νομίζετε ότι η Εκκλησία πρέπει να καθορίζει το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, όπως υποστηρίζουν οι «σκληροί» της Ιεραρχίας ή αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους διά του αρμοδίου υπουργείου;
Απ. Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να διασφαλίζει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών, όπως επιτάσσει το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.
Αυτό πρέπει να γίνει με τη διδασκαλία στους μαθητές όλων εκείνων των στοιχείων που θα το επιτρέψουν, ιδίως με παροχή πλούσιας θρησκειολογικής πληροφόρησης, με έμφαση στην επικρατούσα στην Ελλάδα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Θρησκεία και η Εκκλησία μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και πνευματικής μας ταυτότητος. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει. Πρέπει επιπλέον να παρέχεται στους μαθητές η δυνατότητα επιλογής μαθήματος θρησκευτικών κατηχητικού χαρακτήρα. Υπογραμμίζω ότι οι αλλαγές που χρειάζονται πρέπει να γίνουν μετά από ενδελεχή συζήτηση και με την Εκκλησία μας, προς αποφυγήν οποιουδήποτε διχασμού πάνω στα θέματα αυτά.
Απόσπασμα συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας λέι ό,τι περίπου πρευβεύει και ο κύριος Φίλης ή η παρούσα Κυβέρνηση. Έπειτα ΄΄ παραπονιόμαστε ΄΄ ως Λαός ότι το Ελληνικό Κράτος δεν έχει συνέχεια. Ασφαλώς και έχει όταν πρόκειται περί εφαρμογής Αντιχριστιανικής Εκπαιδευτικής και αντιλαϊκής Οικονομικής Πολιτικής .

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)