1/12/16

Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου, Κατήχηση με τουρκική προπαγάνδα υπό το μανδύα του «μαθήματος των θρησκευτικών» στην Θράκη

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Αρ.Πρ.:1616/29/11/2016
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα: «Κατήχηση με τουρκική προπαγάνδα υπό το μανδύα του «μαθήματος των θρησκευτικών» στην Θράκη».
Ο γνωστός Πομάκος δημοσιογράφος Σ. Καραχότζα αρθρογράφησε στο www.xanthinet.gr σχετικά με την προπαγάνδα της Τουρκίας υπό το πρόσχημα του μαθήματος «θρησκευτικών» σε τζαμιά,
αναφέροντας ότι «αμέσως μετά το κανονικό σχολείο οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους και σε ένα ιδιότυπης μορφής φροντιστήριο που λειτουργεί στο τζαμί σχεδόν κάθε οικισμού» όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι..
Ο κ. Καραχότζα προσθέτει ότι «στα (ας τα πούμε) φροντιστήρια αυτά -εκτός από μάθημα θρησκευτικών - γίνονται και πολλά άλλα που δε θα έπρεπε να γίνονται και τα περισσότερα από αυτά δυστυχώς οι γονείς δεν τα γνωρίζουν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ζημιάς που κάνουν στα παιδιά τους.
Όλοι γνωρίζουν πως ο μουσουλμανισμός είναι μια καθαρά αραβική θρησκεία την οποία υιοθέτησαν και κάποιοι άλλοι λαοί. Ως εκ τούτου λοιπόν η χρήση της τουρκικής γλώσσας στα «παρασχολεία» αυτά αποσκοπεί κάπου αλλού και όχι στο σωστό τρόπο διδασκαλίας του κορανίου.
Αναρωτήθηκε κανείς γιατί οι ιεροδιδάσκαλοι που κάνουν μάθημα στα παρασχολεία αυτά χρησιμοποιούν μόνο την τουρκική γλώσσα;
Μήπως πρόκειται για ακόμα έναν από τους έτσι κι αλλιώς πολλούς τρόπους εκτουρκισμού των παιδιών;
Το να διδάσκεται το παιδί φράσεις του τύπου «ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ» κι άλλα τέτοια, είναι μάθημα θρησκευτικών;…» αναρωτιέται ο κ. Καραχότζα.
Ο κ. Καραχότζα αναφέρει επίσης ότι « λέμε ότι διδάσκουμε κοράνιο και στην ουσία να κάνουμε πολιτική και προπαγάνδα σε παιδάκια 8 και 10 χρονών.
(…) και αφήνουμε τον κάθε πράκτορα άλλων χωρών να εκμεταλλεύεται την επιθυμία των μουσουλμάνων να μάθει το παιδί τους το κοράνιο χωρίς να μας ενδιαφέρει τελικά τι διδάσκει στα παιδιά».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Υπάρχει έλεγχος από τις Ελληνικές αρχές για το ποια μαθήματα και με ποιο περιεχόμενο διδάσκονται σ’ αυτά τα «ιδιότυπα φροντιστήρια»;

2. Ποιες απαντήσεις δίνεται στις πιο πάνω καταγγελίες καθώς και σε εκείνες που γίνονται ακόμη και από μουσουλμάνους- για πρακτορικές πρακτικές υπό την επίνευση της Τουρκίας;

3. Γιατί το Ελληνικό κράτος αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)