9/12/16

Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη για τα Θρησκευτικά

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα: Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
            Μετά το ζήτημα που πρόεκυψε με τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών που προκάλεσε αντιδράσεις, Θεολόγοι και γονείς κατέθεσαν προσφυγή στο ΣΤΕ κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

            Ωστόσο την ίδια ώρα που προσφεύγουν για το συγκεκριμένο θέμα στο ΣΤΕ,  στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των Δασκάλων του Δημοτικού και των Θεολόγων της Μέσης Εκπαίδευσης, οι διδάσκοντες καλούνται να μετακινηθούν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να λάβουν οδηγίες από τους επιμορφωτές που αποστέλλει κατά τόπους το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Επιπλέον, βρίσκεται σε εκκρεμότητα η εκτύπωση των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών που θα βασίζονται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών.
            Δεδομένης της προσφυγής των Θεολόγων στο ΣΤΕ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας θα ήταν θεμιτό να ανασταλούν οι μετακινήσεις των διδασκόντων και η εκτύπωση των νέων βιβλίων που βασίζονται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός χωρίς να έχει λήξει οριστικά το ζήτημα διότι λόγω της μετακίνησης των διδασκόντων και της εκτύπωσης των νέων βιβλίων θα προκύψει δημοσιονομικό κόστος, αλλά και να επιδείξει το αρμόδιο Υπουργείο ουσιαστική διάθεση γόνιμου διάλογου με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
-Είναι στις προθέσεις η αναστολή τόσο της μετακίνησης των διδασκόντων με σκοπό την επιμόρφωσή τους πάνω στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, όσο  και της εκτύπωσης των βιβλίων του Νέου Προγράμματος Σπουδών, προκειμένου να μην προκύψει δημοσιονομικό κόστος χωρίς να έχει λήξει το ζήτημα;
Σε περίπτωση που το ΣΤΕ δικαιώσει την προσφυγή των Θεολόγων για το μάθημα των Θρησκευτικών τι σκοπεύετε να πράξετε κ. Υπουργέ;
Ο ερωτών βουλευτής
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Βουλευτής ΝΔ - Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)