2/12/16

Κώστας Γαβρόγλου, Δεν συζητήσαμε για τα Θρησκευτικά επειδή συζητήσαμε την περασμένη φορά. Είναι τα συμφωνηθέντα. Πάμε παρακάτω. Κάθε φορά δεν θα λέμε τα ίδια.


Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Κώστα Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο
Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο η συνάντηση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ως ανταπόδοση της προηγούμενης συνάντησής τους στις 21-11-16.

Ο Μακαριότατος μετέφερε τις ευχές της ιεραρχίας στον υπουργό για επιτυχία στο έργο του αλλά και την ικανοποίηση των ιεραρχών για τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης συνάντησής τους.

O Κώστας Γαβρόγλου αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στη Θράκη, όπου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού, είχε συναντήσεις με τους τέσσερεις Μητροπολίτες, τους δύο Μουφτήδες και εκπαιδευτικούς.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον Μακαριότατο ο οποίος ανταπέδωσε την επίσκεψη που είχα κάνει στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Τον ενημέρωσα για το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι που είχα με τον Πρωθυπουργό στη Θράκη και ανταλλάξαμε απόψεις για πολλά πράγματα.

Όσο γνωρίζω τον Μακαριότατο - και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα- καταλαβαίνω ότι είναι ένας άνθρωπος με πλούσια εμπειρία και ιδέες πολύ ενδιαφέρουσες για ένα σύνολο θεμάτων. Επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για τα θρησκευτικά θα σας πω ότι δεν τα συζητήσαμε στη σημερινή συνάντηση. Τα συζητήσαμε την περασμένη φορά, είναι τα συμφωνηθέντα και δεν θα λέμε τα ίδια κάθε φορά. Έχουμε πολλά άλλα πράγματα να συζητήσουμε με τον Μακαριότατο. Τον ευχαριστώ και πάλι.

Απαντώντας ο Μακαριότατος είπε:

Θέλω και εγώ να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου. Διότι ήταν επιθυμία μου να έρθω και όχι μόνο εθιμοτυπικά. Ήθελα να έρθω σήμερα στο Υπουργείο και να ανταποδώσω τη χαρά της επισκέψεως, όπως και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε ορισμένα θέματα, όπως είναι φυσικό. Πολύ ωραία είπε ο κύριος Υπουργός ότι αυτά που είπαμε έχουν πάρει το δρόμο τους, προχωρούν και σιγά-σιγά υλοποιούνται. Ενημερώθηκα επίσης για τη περιοδεία και τις επισκέψεις που είχε ο Υπουργός στις άλλες Μητροπόλεις. Αλλά δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και άλλα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. Για όλα αυτά θα ήθελα να επαναλάβω κύριε Υπουργέ αυτό που είπα, με μία πρόταση: έχουμε να κάνουμε όχι μόνο πολλά πράγματα αλλά και καλά πράγματα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"έχουμε να κάνουμε όχι μόνο πολλά πράγματα αλλά και καλά πράγματα"
Μακάρι, αλλά χλωμό το βλέπω.
Ζούμε αντίχριστους και παράφρονες καιρούς.(παράδειγμα οι νόμοι που ψηφίζονται κάθε τόσο και μάλισταα στο όνομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει '' Μυστική Διπλωματία ''. Εν τω μεταξύ όμως '' Ο Χριστός ξανασταυρώνεται '', αυτή τη φορά, μέσω της μεθοδευόμενης αλλοτρίωσης του Μαθήματός Του και προσεχώς της εύσχημης αποκαθηλώσεώς του.

Όσο για την φωτογραφία είναι ενδεικτικότατη μιας αγαστής σύζευξης καθότι μία εικόνα - χίλιες λέξεις. Μια τέτοια ατμόσφαιρα, ίσως, να την ζήλευαν και οι Πόντιος Πιλάτος και Καϊάφας, πριν την Σταύρωση του Ιησού...

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορούν οι αρχιερείς; Δεν το χωράει ο νούς μου.
Εχουν εκκοσμικευθεί πλήρως;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αναρωτιέσαι καλέ μου Φίλε και δεν το χωρά ο νούς σου ; Οι Θρησκευτικοί Αρχιερείς δεν ήταν αυτοί που παρέδωασν τον Ιησού Χριστό στον αντιπρόσωπο του Ειδωλαλάτρη Ρωμαίου Καίσαρα για να σταυρωθεί και να τον ''ξεφορτωθούν'' ; Οι ίδιοι, δεν ήταν που δωροδόκησαν τον Απόστολο - μάλιστα - Ιούδα ( Ισκαριώτη ) για να τον προδώσει ; Τι πιστεύατε λοιπόν τώρα, ότι δεν θα ''έδιναν στεγνά'' το Μάθημα , για να περισώσουν τον εξασφαλισμένο κρατικό μισθό δηλαδή τη ''τσέπη τους'' ή θα είχαν συνειδησιακά διλλήματα και αναστολές ; Και μιλώ γενικά, αν και σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η φράση όμως του Μακαριοτάτου : " Τι θέλετε, Πόλεμο και Αίμα ", τα επιβεβαιώνει όλα, από μόνη της...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ .
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να το έχουν ήδη αντιληφθεί. Άλλωστε μετά την αφαίρεση του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες, θα ερχόταν, όπως και έγινε, η σειρά του Μαθήματος των Θρησκευτικών και έπεται αμέσως μετά η μισθοδοσία των κληρικών, με τον διαχωρισμο Κράτους - Εκκλησίας . Τελεία και παύλα, Μακαριότατε.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)