26/12/16

Ο Κώστας Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά

Απόσπασμα συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόβλου στην εφημερίδα Εποχή.
Μια τελευταία ερώτηση. Ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι η σχέση υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία; Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας θα μείνει μια ανεφάρμοστη ιδέα;

Το βασικό στοιχείο είναι να κατοχυρώσουμε τους διαφορετικούς ρόλους του υπουργείου με την Εκκλησία. Σε αυτό θα είμαστε ανυποχώρητοι. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά ζητήματα για τα οποία δεν θα πρέπει το υπουργείο να έχει λόγο. Θεωρούμε ότι η Εκκλησία έχει όλους τους μηχανισμούς κριτικής και αυτοκριτικής, όπως τους έχουμε και εμείς.
Όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, ύστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της Εκκλησίας, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής που θα καταθέσει έως το τέλος του μήνα προτάσεις για το πρόγραμμα σπουδών. Ακόμα υπάρχει στο υπουργείο μια επιτροπή για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, την οποία θα συγκαλέσουμε για να δούμε ένα σύνολο θεμάτων. Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει επιτροπή υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη για τα περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας. Νομίζω ότι έτσι θα προχωρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)