23/1/17

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Και μετά την απομάκρυνση Φίλη εμμένουν στην αλλαγή των θρησκευτικών με μάθημα θρησκειολογίας - και αυτό πλέον προαιρετικό

Λάρισα, 21 Ιανουαρίου 2017
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ:
Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι με την απομάκρυνση Φίλη λύθηκαν τα προβλήματα της Παιδείας
Με την ευχή η «η νέα χρονιά να είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής, που είναι προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το τέλμα της ύφεσης»
και συγχαρητήρια στη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «για τις νίκες που πετύχατε και τις επιτυχίες που καταγάγατε» ξεκίνησε το χαιρετισμό του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ κατά την οποία τιμήθηκαν ιστορικά στελέχη της παράταξης με προσφορά.
Ο πρώην τομεάρχης Παιδείας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μου ζήτησε να αναλάβω πριν ένα χρόνο την ευθύνη του Τομέα Παιδείας είπα ότι προϋπόθεση για κάθε μεταρρύθμιση στην παιδεία είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, δασκάλους και καθηγητές. Το τονίζω διότι πολλές φορές με ατυχείς δηλώσεις, αμφίσημες παρεμβάσεις ή άστοχες ερωτήσεις μπορεί να δίνουμε την ευκαιρία διαστρέβλωσης των θέσεων μας στους πολιτικούς μας αντιπάλους, που καιροφυλακτούν για να διαβάλουν και να κατασυκοφαντήσουν την παράταξη μας. Όλοι, λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί!

Ιδεοληψίες και εμμονές…
Στο χώρο της παιδείας, όπως και της δημόσιας τάξης που τώρα έχω την ευθύνη εκ μέρους της ΝΔ, είναι εμφανείς οι ιδεοληψίες και οι εμμονές της κυβέρνησης της “πρώτης φορά αριστεράς”. Δυστυχώς, όσοι πίστεψαν -μεταξύ αυτών και εκκλησιαστικοί παράγοντες- ότι με την απομάκρυνση Φίλη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας λύθηκαν τα προβλήματα, πλανώνται πλάνην οικτρά. Είναι εμφανές ότι στον πυρήνα της κοσμοθεωρίας τους είναι η απίσχναση της έννοιας της εθνικής ταυτότητας. Είναι αυτοί που απαξιώνουν την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του κορυφαίου Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου ως “εθνικό αφήγημα”, που υποβαθμίζουν τη διδασκαλία της ιστορίας και των αρχαίων ελληνικών, που ενοχλούνται από τις παρελάσεις και τον εορτασμό των εθνικών επετείων, που εμμένουν στην αλλαγή των θρησκευτικών με μάθημα θρησκειολογίας -και αυτό πλέον προαιρετικό.

Δύναμη της ΔΑΚΕ η αυτονομία της!
Σας ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε. Ως τομεάρχης σεβάστηκα απόλυτα την αυτονομία της ΔΑΚΕ. Ουδέποτε σήκωσα το τηλέφωνο για να υπαγορεύσω, να υποβάλω απόψεις ή να διαμαρτυρηθώ για οτιδήποτε. Θεωρώ δύναμη της ΔΑΚΕ την αυτονομία που κατακτήσατε με τους αγώνες σας. Προφανώς και υπηρετούμε τις ίδιες αρχές και αξίες της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Όμως, εσείς ως συνδικαλιστική παράταξη, είναι αυτονόητο ότι έχετε ένα ευρύτερο διεκδικητικό πλαίσιο από το κόμμα. Διατηρήστε, λοιπόν, την αυτονομία ως κόρην οφθαλμού!
Η αποψινή εκδήλωση τιμής σε στελέχη που προσέφεραν δείχνει ότι αυτή η παράταξη έχει ρίζες. Και όσες δυσκολίες και αν υπάρξουν, τα δένδρα που έχουν βαθιές ρίζες αντέχουν και ανθίζουν και καρποφορούν. Καλή χρονιά με υγεία και αντοχές!»

1 σχόλιο:

ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ είπε...

ο κ. Χαρακόπουλος, ως έμπειρος πολιτικός, νομίζω ότι έπιασε ακριβώς το νόημα της επέλασης κατά των Ορθοδόξων θρησκευτικών, κάτι που υψηλά ιστάμενα ιερωμένα πρόσωπα αδυνατούν ή δεν θέλουν να παραδεχτούν. Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν θρησκευτικό ομολογιακό μάθημα. Γιατί στην Ελλάδα που επικρατούσα θρησκεία(98%) είναι η Ορθοδοξία επιδιώκουν την επιβολή του θρησκειολογικού μαθήματος; Το ξέρουμε.Είναι η οδηγία 1720/2005 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία κυβερνώντες και ΙΕΠ προσπαθούν, ως φρόνιμα παιδιά, να υλοποιήσουν. Ας γνωρίζουν όμως ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας να γίνουν γενίτσαροι μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών. Μάξιμε, είμαστε μαζί σου. Πες μας όμως ο δικός σου πολιτικός χώρος θα κρατήσει τον χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών Ορθόδοξο ή θα υλοποιήσετε και σεις την παραπάνω οδηγία της Ε.Ε., χωρίς καν να ερωτηθούν καν οι γονείς των μαθητών; Περιμένουμε τη δέσμευση του αρχηγού για να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)