9/2/17

Κώστας Γαβρόγλου, Κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του από τη Θεματική Εβδομάδα


Για την θεματική εβδομάδα ο υπουργός τόνισε:
«Τελευταίο θέμα στο πλαίσιο στο οποίο συζητάμε σε αυτό το Ν/Σ είναι η θεματική εβδομάδα.
Η θεματική εβδομάδα είναι κάτι που το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που θα γίνει στα Γυμνάσια, είναι κάτι που είναι υποχρεωτικό να γίνει, υποχρεωτικότατο. Η μία εβδομάδα όπως λέει πολύ καθαρά η Εγκύκλιος δίνει τεράστια ευελιξία στο Σύλλογο Καθηγητών που μπορούν να την κάνουν μία μέρα, να την εντάξουν και στα μαθήματα που γίνονται, υπάρχει μία τεράστια ευελιξία, είναι ένα πράγμα από το οποίο κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του. Έχουμε εξαιρετικές ενδείξεις από εκπαιδευτικούς που το έχουν πάρει στην πλάτη τους και θέλω να το χαιρετήσω αυτό το γεγονός, ότι οι εκπαιδευτικοί θα σηκώσουν το βάρος αυτής της υπόθεσης. Γι’ αυτό να προσέξουν ορισμένοι να μην ταυτιστούν με τις αντιδράσεις τους με στρατόπεδα που δεν θα ήθελαν ποτέ οι ίδιοι να εμπλακούν.
Η θεματική εβδομάδα έχει όπως γνωρίζετε τα θέματα της διατροφής, του εθισμού, που δεν είναι μόνο στις ουσίες αλλά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα κινητά, στο facebook, θέματα αποκοινωνικοποίησης, πολλές φορές, των νέων, και βεβαίως έχει μέσα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχει απομονωθεί το κομμάτι που αφορά τους ειδικά τους γονείς, γιατί το πρόγραμμα έχει και την επιμόρφωση των γονέων, συζήτηση με τους γονείς, με υλικό που υπάρχει αναρτημένο δημοκρατικά και μπορεί κανείς να το κατεβάσει, και που ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο ενδεχόμενο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά, τα αποδέχεται και αποτελούν καθεστώς σε όλον τον κόσμο.»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας καταλάβει ο κ. Υπουργός ότι οι ιδέες του κόμματός του για τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την πολυπολιτισμικότητα, την ιστορία, την ταυτότητα των φύλων κ.α. δεν ταυτίζονται με τις αρχές του ελληνικού λαού.
Οι γονείς έχουμε κάθε δικαίωμα πάνω στην εκπαίδευση και στις ιδέες που λανσάρονται στα παιδιά μας.
Αν το Υπουργείο κωφεύει, εμείς οι γονείς θα έχουμε το λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Ας καταλάβουν ορισμένοι οτι ο μεσσαίωνας τελείωσε πριν από 400 χρόνια και ενα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εχει απογαλακτιστεί από εκείνους που θέλουν να τον κρατούν δέσμιο προκαταλήψεων και σκοταδιστικών αντιλήψεων.

Ο κάθε γονιός είναι ελεύθερος να νουθετήσει το παιδί του, αλλά απειλές του στυλ θα πάρουμε το λόγο και τι; θα τον επιβάλλετε σε όλους τους υπόλοιπους;

Ανώνυμος είπε...

ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΈΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΆΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αθανάσιος Βλάσης είπε...

"...κανενας γονεας δεν μπορει νομικα, να αποσυρει τα παιδια του"
Τι υπεροχος αριστερος φασισμος ειναι αυτος που απολαμβανει ο ελληνας πολιτης-γονιος!!!
Βεβαια η αληθεια ειναι οτι προσφατα σε αλλα υποαναπτυκτα κρατη συμβαινουν τα εξεις:
...ΧΙΛΙΑΔΕΣ Καναδοί ΜΑΘΗΤΕΣ, (στο Οντάριο) έμειναν ...σπίτι, ως Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α για το νέο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής!!!
...Ο Ryan Bird, ένας εκπρόσωπος με το Σχολικό Συμβούλιο του Τορόντο, είπε ότι 34.762 μαθητές του δημοτικού ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ από την πρώτη ημέρα της εκστρατείας.
... Σημείωση: Υπενθυμίζουμε, ότι ο πρώην Υπουργός Παιδείας του Καναδά Benjamin Levin, ο οποίος και αρχικά συνέταξε αυτό το πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής, καταδικάστηκε με 3 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας!!!
ΗΔΗ ΕΚΤΙΕΙ ΠΟΙΝΗ 3 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.



Ανώνυμος είπε...

Παράλληλα με την προσφυγή στη δικαιοσύνη μπορούμε να κάνουμε πολύ απλά αυτό που έκαναν οι Καναδοί γονείς.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον την anatolio agioriti για την πολύτιμη πληροφορία.
Οι δικοί μας εδώ υπουργοί Παιδείας μάλλον ζήλεψαν τη δόξα του πρώην Υπουργού Παιδείας του Καναδά Benjamin Levin.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όμως εδώ , πλήν Τσοχατζόπουλου, ουδείς θα οδεύσει πρός τη φυλακή ...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)