9/3/17

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Περιμένουμε να καταλήξουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο Θρησκευτικών για τα παιδιά μας στα σχολεία

Στην ομαλή διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

«Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Ορίσαμε τα μέλη. Θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά. Περιμένουμε να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στο κείμενο που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αγαπά τον κ. Φίλη και επανέλαβε ότι παραπέμπει τον ίδιο, αλλά και τους δημοσιογράφους σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση «και δεν ήταν λίγοι» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως «ήταν ο Πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, τρεις Ιεράρχες και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια».

Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ιεραρχίας είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ποτέ δεν τέθηκε αυτό στο μυαλό του. «Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δε με αγαπούν οι αδελφοί μου θα φύγω να πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «δεν έχει καμία τέτοια έννοια, αλλά τους ευχαριστώ, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλλιο αργα παρα αργοτερα

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)