24/3/17

ΠΕΘ: Έμφυλες ταυτότητες: Διαστροφή της ανθρώπινης οντολογίας

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.  42
Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(ΠΕΘ)
Έμφυλες ταυτότητες: Διαστροφή της ανθρώπινης οντολογίας
Το Υπουργείο Παιδείας, εκτός από την μετατροπή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα πολυθρησκείας και πολυθεϊας,
την επιχείρηση να ξαναγραφτεί εξ αρχής η ελληνική Ιστορία με στόχο τον μετασχηματισμό της και τις περαιτέρω κυοφορούμενες παρεμβάσεις στη διδασκαλία της γλώσσας με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της πολιτισμικής της επίδρασης, προωθεί σε όλα τα Γυμνάσια της πατρίδας μας την υλοποίηση Προγράμματος της Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων.
Μετά από μελέτη του σχετικού Προγράμματος, διαπιστώνουμε ότι το Υπουργείο φαίνεται ότι ανακάλυψε και εφαρμόζει, έναν ακόμη τρόπο, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της πνευματικής και ηθικής αποδόμησης των παιδιών μας.
Η  Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ακολουθώντας τη Θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, είναι αντίθετη σε όλα όσα προσπαθούν να διαστρέψουν την αλήθεια, την αξιοπρέπεια και το νόημα του ίδιου του προσώπου των νέων μας. Είμαστε απολύτως αντίθετοι σε οποιεσδήποτε θεωρίες ή διδασκαλίες που παραβλέπουν τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος και εναντιώνονται στην ίδια την ανθρώπινη οντολογία.
Μετά από την πεισματική άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να λάβει υπόψη τις χιλιάδες διαμαρτυρίες και κριτικές που έχουν ασκηθεί επί του Προγράμματος της Θεματικής Εβδομάδας με θέμα «Σώμα και Ταυτότητα», το οποίο μάλιστα, επιβάλλεται από το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας, βίαια, αυταρχικά και χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε ο απαιτούμενος διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, ούτε φυσικά η συναίνεσή της, θεωρούμε ότι μάλλον πρόκειται  για ένα ακόμη μεθοδευμένο σχέδιο προβολής και επιβολής ενός προτύπου ανθρώπου, που πέραν τα εκ του Θεού και εκ της Παραδόσεώς μας δεδομένα  δύο (2) φύλα, το άρσεν και το θήλυ,  στηρίζει την καλλιέργεια και τη διάδοση των πολυφυλικών ταυτοτήτων.
Η πλειονότητα των νέων μας είναι μέλη της Εκκλησίας και το σχολείο οφείλει να σέβεται την πίστη και των ίδιων και των γονέων τους. Η Εκκλησία, στην οποίαν βαπτίστηκαν τα παιδιά, διατηρεί διαχρονικά το πνεύμα και το νόημα ζωής που προτείνει το Ευαγγέλιο και, σε καμιά περίπτωση, δεν θα δεχθεί ότι σε πνευματικά θέματα κάποιοι άνθρωποι ή θεσμοί έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν, μέσω της δημόσιας παιδείας, την αλλοίωση της διδασκαλίας της πίστεώς τους για το θέμα της ανθρώπινης οντολογίας των δύο φύλων.
Η διαστρέβλωση αρχών που αφορούν στην αλήθεια του ανθρώπινου προσώπου και η έμμεση ή άμεση νομιμοποίηση αυτής της διαστρέβλωσης, αντιτίθεται στις ηθικές αρχές και στην πίστη και δημιουργεί σύγχυση στα χορηγούμενα πρότυπα παιδείας, δηλαδή στα αναπτυξιακά πρότυπα που προσφέρονται στην ελληνική νεολαία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους συγχαίρουμε τους Θεολόγους, τους γονείς και τους κηδεμόνες αλλά και όλους εκείνους που αγωνίζονται για  να αποσυρθεί ο θεματικός άξονας για τις «Έμφυλες Ταυτότητες» και να εγκαταλειφθεί κάθε ανάλογος σχεδιασμός.
Επίσης, καλούμε τους καθηγητές των Γυμνασίων, να μη δεχθούν να γίνουν συνεργοί στα μηχανεύματα ψυχοσωματικού εκφυλισμού των παιδιών μας, αλλά να αντιδράσουν, λαμβάνοντας συλλογικά την απόφαση να μη συμπεριλάβουν τον συγκεκριμένο θεματικό άξονα στον προγραμματισμό της Θεματικής Εβδομάδας του σχολείου τους.
Καλούμε, ακόμη, τους γονείς των μαθητών Γυμνασίου να εκφράσουν στον Διευθυντή του σχολείου και σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Παιδείας, την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του άξονα που αφορά στις «Έμφυλες Ταυτότητες», να κινητοποιήσουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε κοινή αντίδραση και επίσης να καταθέσουν στο σχολείο Δήλωση Απαλλαγής των παιδιών τους από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου άξονα, ασκώντας δικαίωμά τους που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Καλούμε, τέλος, όλους τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας να διαμαρτυρηθούν για το επιχειρούμενο πνευματικό και ηθικό έγκλημα σε βάρος των νέων μας.
Το ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)