9/5/17

Κύπρος: Υποχρεωτικά τα μαθήματα θρησκευτικών στα κατεχόμενα

Το «υπουργείο παιδείας» καταπατά ένα από τα σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα, με την απόφασή του να παραδίδονται υποχρεωτικά μαθήματα θρησκευτικών στα σχολεία χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στους μαθητές να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα, αναφέρεται σε έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» Εμινέ Ντιζνταρλί.

Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται στην έκθεση της «επιτρόπου», σύμφωνα με την οποία, η απόφαση του “υπουργείου παιδείας” είναι παράνομη και ενάντια στο “νόμο” περί θρησκευτικής ελευθερίας.
Όπως αναφέρεται, η κ. Ντιζνταρλί προτείνει όπως τα μαθήματα θρησκευτικών διδάσκονται στα σχολεία ως μαθήματα επιλογής και ακυρωθεί η απόφαση της υποχρεωτικής παρακολούθησής τους.
Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα, στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στο γυμνάσιο ως υποχρεωτικό μάθημα διάρκειας 40 λεπτών την βδομάδα, ενώ στα λύκεια και στις τεχνικές σχολές ως μάθημα επιλογής, με τη βοήθεια βιβλίων από την Τουρκία.
Στην εν λόγω έκθεση αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα», η οποία, υπό τον τίτλο «Τα μαθήματα θρησκευτικών δεν μπορούν να είναι υποχρεωτικά» γράφει ότι η «επίτροπος διοικήσεως» στην έκθεσή της αναφέρει ότι, η διδασκαλία του σουνιτικού ισλάμ παραβιάζει το «νόμο» της ελευθερίας.
Αναφέρει ακόμα ότι, το «υπουργείο παιδείας» δεν παρέχει στους μαθητές άλλων θρησκειών ή δογμάτων το δικαίωμα της μη παρακολούθησης των μαθημάτων προσφέροντας εναλλακτικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)