14/6/17

''Έκτακτη'' ΔΙΣ την Τρίτη 20 Ιουνίου για Ιεραρχία και Θρησκευτικά

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Το θέμα των θρησκευτικών δεν έχει κλείσει όπως φαίνεται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Παιδείας προχωρά ακάθεκτο για την μετάλλαξη του μαθήματος.

Αν και οι Μητροπολίτες κατά καιρούς μιλούν για ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά και για ένα νέο διάλογο πάνω σε μια άλλη βάση το παιχνίδι φαίνεται ότι έχει χαθεί.
Οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές από την πλευρά τον Θεολόγων, οι οποίοι μιλούν για πλήρη ισοπέδωση του μαθήματος των θρησκευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τρίτη 20 Ιουνίου θα γίνει "έκτακτη" συνεδρία της ΔΙΣ , η οποία θα αποφασίσει εάν θα γίνει έκτακτη Ιεραρχία εντός του μήνα για τα Θρησκευτικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου, μιλώντας στην Romfea.gr, ανέφεραν ότι σε περίπτωση Ιεραρχίας δεν θα υπάρξουν εκλογές για πλήρωση Μητροπόλεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι τραγικό να συμβεί, η μεν Εκκλησία να ξεχάσει τις αποφάσεις της - οι θρησκείες να διδάσκονται χωριστά από το Χριστιανισμό και όχι ανακατεμένες - και να συμφωνήσει με τη διδασκαλία του συγκρητισμικού πολυθρησκειακού Νέου Προγράμματος Σπουδών, η δε Δικαιοσύνη, με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, να στηρίζει το αμιγώς Ορθόδοξο μάθημα για τους Ορθόδοξους μαθητές...

Πόσος άλλος διασυρμός των Επισκόπων - με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο - που τόσα χρόνια τάχα δεν καταλάβαιναν, τι λέει το Νέο ΠΣ, ενώ μετά που επιτέλους το αντιλήφθηκαν, πιέζονται να συμφωνήσουν με εκείνο που συνοδικά το απέριψαν...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του σε αυτή την αμαρτωλή ιστορία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)