12/10/17

Ο Ερντογάν βάζει το Ισλάμ και στα νηπιαγωγεία

Ο Ερντογάν βάζει το Ισλάμ στα νηπιαγωγεία
Η κατήχηση στην Τουρκία στο σουνιτικό Ισλάμ θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία ενώ θα αυξηθούν οι ώρες θρησκευτικής διδασκαλίας στο δημοτικό, σύμφωνα με το ρωσικό Interfax.
Όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας αποφάσισε, μαζί με τους μουφτήδες πολλών επαρχιών, να αυξήσει τις ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Επικαλούμενο την ειδησεογραφική ιστοσελίδα NewsTurk, το ρωσικό πρακτορείο μεταδίδει ότι τέτοιες συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου και των μουφτήδων έχουν ήδη συναφθεί στις επαρχίες της Αττάλειας και στην Μπολού.
Το μάθημα για το Ισλάμ είναι υποχρεωτικό από την τέταρτη τάξη του δημοτικού.
Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να εισαχθεί και στα νηπιαγωγεία, δηλαδή σε παιδιά τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Μουφτείου ο εκτιμώμενος χρόνος διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών είναι οι έξι ώρες την εβδομάδα.
Στις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο χρόνος για επιπλέον μαθήματα για το Ισλάμ θα βρεθεί από τον περιορισμό των «ελεύθερων ωρών» των μαθητών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από ό,τι γίνεται εδώ από τους Εθνο-μηδενιστές και Αθεϊστές από την μία Κυβερνητική πλευρά και τους ψευδεπίγραφους πατριώτες των ΑΝΕΛ από την άλλη. Προηγήθηκαν - ας μην ξεχνιόμαστε - οι πρώτοι διδάξαντες , ό εστί μεθερμηνευόμενο, το τρισάθλιο ΠΑΣΟΚ και η αποτυχημένη Δεξιά! Δεν ξέρω εάν το καταλάβαμε ακόμη αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και ''τράνς '' κατάσταση...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)