2/10/17

Επιστολή υπερπολύτεκνου πατέρα προς τον Υπουργό Παιδείας για τα νέα Θρησκευτικά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  3/10/2017
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Με την χάρη του Θεού, είμαι πολύτεκνος πατέρας 10 παιδιών, εκ των οποίων τα 7  είναι  μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου και, ως εκ τούτου, έχουν πάρει τα νέα βιβλία Θρησκευτικών.

Ο νόμος για απαλλαγή από το μάθημα ίσως να μην ισχύει για τους  ορθοδόξους, αλλά, επειδή γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα κράτος που σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου (όπως το ίδιο συμβαίνει και με εσάς, ως υπουργό Παιδείας), θέλουμε τα Θρησκευτικά να είναι μάθημα κατήχησης στην ορθόδοξο πίστη, όπως ήταν μέχρι τώρα, και όχι μάθημα γνώσης των διάφορων  θρησκειών, δηλαδή Θρησκειολογία, και παρακάλούμε να σεβαστείτε την επιθυμία μας.
Εάν όμως συμβαίνει το αντίθετο ως προς την ελευθερία και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, όπως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, τότε ευχόμαστε να μας απαλλάξει ο Χριστός από ανθρώπους ανίκανους και επικίνδυνους για την Πατρίδα μας.
Κύριε Υπουργέ, ταπεινά πιστεύουμε, για την πρόοδο των παιδιών μας και για τη σωτηρία του έθνους μας, χρειαζόμαστε όλοι μετάνοια και ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησιαστική κατήχηση και ζωή.
Νομίζουμε ότι πρέπει να προστατεύσετε το ορθόδοξο δόγμα από την σύγχρονη παν-αίρεση του οικουμενισμού, συνεργαζόμενος με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος.  Έτσι θα εκπληρώσετε το καθήκον σας ως υπουργός του Ορθόδοξου Ελληνικού κράτους.
Προσευχόμαστε για εσάς και, προς ένδειξη διαμαρτυρίας, επιστρέφουμε τα βιβλία των θρησκευτικών, που τα θεωρούμε απαράδεκτα, και ζητούμε την επαναφορά του ορθόδοξου βιβλίου.
Καλή  Μετάνοια σε όλους μας.
Με τιμή,

Τσακιρίδης Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)