17/11/17

Ψήφισμα της εκδήλωσης για τα νέα θρησκευτικά που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα

Χθες συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων μετά από πρόσκληση 10 συνολικά Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων της πόλεως και του Νομού Τρικάλων, προκειμένου να ενημερωθούμε επί του νέου Προγράμματος Σπουδών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τα νέα βιβλία -φάκελοι μαθήματος- Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Μετά τις εισηγήσεις των κυρίων:
- Ιωάννου Φύκαρη, επίκουρου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
- Κωνσταντίνου Σπαλιώρα, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και
- Δήμου Θανάσουλα, Δικηγόρου,

Αποφασίζουμε τα παρακάτω:

Καταγγέλλουμε τις αντισυνταγματικές, παράνομες, ασύμβατες προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και ολέθριες για την ορθόδοξη πίστη μεθοδεύσεις και ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο μάθημα των Θρησκευτικών των ορθοδόξων μαθητών μας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το παράνομο και καταστροφικό πολυθρησκειακό Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά, το οποίο βασιζόμενο στην φιλοσοφική αρχή της σχετικοκρατίας αποδομεί την ορθόδοξη πίστη και συμπαραθέτει το απαράμιλλο και άφθαστο φως του Ευαγγελίου με τις διάφορες ετεροδιδασκαλίες των αιρετικών της Δύσης, του Κορανίου και των λοιπών ανατολικών θρησκειών.

Το πολυθρησκειακό αυτό Πρόγραμμα είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο, διότι επιφέρει σύγχυση στους μικρούς μαθητές, που δεν γνωρίζουν ακόμη επαρκώς την ορθόδοξη πίστη, και γίνεται εργαλείο προπαγάνδας στις διάφορες θρησκευτικές δοξασίες και αιρέσεις και τελικά οδηγεί στον μηδενισμό και στην αθεΐα.

Αξιώνουμε την ανάκληση του Οδηγού Εκπαιδευτικού, γιατί θέλει τους εκπαιδευτικούς ουδετερόθρησκους και τους ζητάει «κατά την εκπαιδευτική διαδικασία να αποστασιοποιούνται κατά το δυνατόν από την θρησκεία στην οποία ενδεχομένως ανήκουν …» (σελ. 267).

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας. Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει ακραίο ρατσισμό επιβάλλοντας πολυθρησκειακό μάθημα μόνον για τους ορθόδοξους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα δίδει το δικαίωμα στους Μουσουλμάνους, τους Παπικούς και τους Εβραίους μαθητές να διδάσκονται αμιγώς ομολογιακά το θρησκευτικό τους μάθημα και από ιεροδιδασκάλους της επιλογής τους, σύμφωνα με τον Ν.4386/2016, άρθρο 55.

Αποκρούουμε ως απαράδεκτο το πρόγραμμα της Κυβέρνησης να ανατεθεί η διδασκαλία του μαθήματος των ορθοδόξων μαθητών και σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Θέλουμε αληθινά ορθόδοξη αγωγή από ορθοδόξους θεολόγους και αξιώνουμε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η παραπλάνηση με το σαθρό επιχείρημα των γελοίων ποσοστώσεων διδασκαλίας.

Συντασσόμαστε με τις αντιδράσεις πλήθους γονέων, οι οποίοι επιστρέφουν ως απαράδεκτους τους νέους φακέλους μαθήματος των Θρησκευτικών.

Απαιτούμε να συνταχθούν νέα βιβλία με βάση τον ισχύοντα Ν. 1566/85, που ορίζει για τους μαθητές: «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη».

Απευθύνουμε έκκληση προς τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τη σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας να μη συναινέσουν στην αλλοίωση του ορθόδοξου χαρακτήρα του Μαθήματος, αλλά να εμμείνουν στην απαίτηση του λαού μας για μια ακραιφνώς ορθόδοξη αγωγή και παιδεία. Να ορθώσουν φραγμό και τείχος ενάντια στα σχέδια παράδοσης των ορθοδόξων παιδιών μας στην Πανθρησκεία. Να μην αφήσουν να χαθεί αυτή η μάχη του λαού μας.

Προτρέπουμε τους Έλληνες πολίτες, γονείς ή μη, όσους ακόμα δακρύζουν στην ανάκρουση του εθνικού μας Ύμνου, όσους ευλαβικά τιμούν την πλειάδα των μαρτύρων της πίστεώς μας, όσους εξακολουθούν σε πείσμα των καιρών να ζουν και να πολιτεύονται εντός της Μίας και μόνης, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσους αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας, να εντείνουν τον αγώνα και να πολεμήσουν σκληρά, με όπλα την γνώση και την αλήθεια.

Καλούμε τους Έλληνες γονείς να μην ανεχθούν τις ύπουλες μεθοδεύσεις και πρακτικές της ανεύθυνης Διοίκησης που με προφορικές οδηγίες και εντολές καταπατά τους Νόμους και αυτό το Σύνταγμα, και να επιστρέψουν τα απαράδεκτα, αντιχριστιανικά, αντορθόδοξα, αντιπαιδαγωγικά και αντισυνταγματικά αυτά εγχειρίδια εκεί που τους πρέπει. Χωρίς φόβο, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς αναστολές.

Απέναντι σε ένα στυγνό και ολοκληρωτικό καθεστώς, αντιπαραθέτουμε την ομολογιακή μας διάθεση, το αγωνιστικό μας φρόνημα και την πεποίθησή μας ότι σε αυτή την δυσκολία δεν είμαστε μόνοι!

Οι συνδιοργανωτές
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
Κέντρο Ενότητος και Μελέτης Προβολής των Αξιών μας “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”
Σύλλογος για την Ανάδειξη και Διαφύλαξη της Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς “Μετεώρων Λιθόπολις”
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Ν. Τρικάλων
Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα “Ο Ελεήμων Σαμαρείτης”
Ένωση Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή” (ΓΕΧΑ) Τρικάλων
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής “Ο Μέγας Βασίλειος”
Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Τρικάλων
Σύλλογος Τριτέκνων Γονέων Νομού Τρικάλων
Ορθόδοξος Σύλλογος “Ομοθυμαδόν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)