24/1/18

Σε ισχύ η εγκύκλιος Λοβέρδου του 2015 για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

Η παρ. 3 του Άρθρου 25 της νέας Υ.Α. για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [Υ.Α. 10645/ΓΔ4/22-01-2018 (ΦΕΚ 120, τ.Β΄)] με τρόπο λιτό επιβεβαιώνει την ισχύ της εγκυκλίου Λοβέρδου του 2015 για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά. Αναφέρεται σχετικά: 

«3. Θρησκευτικά
Δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών/τριών από το μάθημα των Θρησκευτικών παρέχεται σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 12773/Δ2/23-01-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ».
Δείτε την εγκύκλιο Λοβέρδου του 2015 για τις απαλλαγές ΕΔΩ1 και ΕΔΩ2.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους το ΥΠΕΠΘ αναγκάστηκε να παραδεχτεί όσα υπεστήριξε με τους αγώνες της η Πανελλήνια ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ)
Είναι φοβερό ότι χρειάστηκαν περίπου δέκα χρόνια αγώνων της ΠΕΘ, με δικαστικές προσφυγές, για να καταλήξει το ΥΠΕΠΘ σ' εκείνο που ίσχυε επί Υφυπουργού Παιδείας Νίκου Γκεσούλη (Αριθ. Πρωτ: 61723 /Γ2 / 13-6-2002):

"ΘΕΜΑ: «Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Ύστερα από την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με το θέμα της απαλλαγής των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το μάθημα των θρησκευτικών, την προσευχή και τον εκκλησιασμό, σας κάνουμε γνωστό ότι η απαλλαγή αυτή πρέπει να στηρίζεται σε δήλωση του ίδιου του μαθητή αν είναι ενήλικος ή των γονέων του αν είναι ανήλικος στην οποία θα αναφέρει ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του Θρησκεύματος στο οποίο ανήκει.
Σε περίπτωση απαλλαγής του μαθητή από την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, στη θέση "Θρήσκευμα" στον Απολυτήριο Τίτλο δεν υπάρχει λόγος αναγραφής ενδείξεως".

Το ΥΠΕΠΘ λοιπόν γνώριζε πολύ καλά ότι η ΠΕΘ έχει δίκιο. Όπως όμως αποκαλύφθηκε, είχε να σχέδιά του. Η όλη αναστάτωση έγινε για τη φθορά του μαθήματος και των Θεολόγων στα μάτια των μαθητών και των γονέων τους και κυρίως προκειμένου να αλλάξει ο προσανατολισμός του ΜτΘ από Ορθόδοξος Χριστιανικός σε πολυθρησκειακός -συγκρητισμικός. Όλα αυτά με την κατάλληλη προπαγάνδα. Θυμηθείτε πόσο πάθος για την ισότητα των θρησκειών, για τον πλουραλισμό και την κατάργηση της μονοφωνίας, για τα δικαιώματα των μεταναστών, (ένα κατασκευασμένο πρόβλημα, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα σεβαστά στη χώρα μας).

Είναι φοβερό, επίσης, ότι σ΄ αυτό το σχέδιο εργάστηκαν οι Θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ ρίχνοντας λάσπη εναντίον όλων όσων αγωνίζονταν για το αυτονόητο, που τελικά αναγκάστηκε να δεχτεί το ΥΠΕΠΘ.
Από τη μια χαιρόμαστε και καμαρώνουμε για τη σωστή κατεύθυνση των αγώνων της ΠΕΘ και από την άλλη κλαίμε για τον Τόπο μας. Φίλοι μου, με τις απάτες και τις ψευτιές θα πάμε μπροστά;

Ανώνυμος είπε...

Με την προάσπιση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης των αμιγώς ορθοδόξων μαθητών τι γίνεται; Προβλέπεται η απαλλαγή τους από το έκτρωμα ή όχι;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)