18/1/18

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές

Ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο
18.01.2018
Ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ.
Ο Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Του ζήτησε δε να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους,εκ του Συντάγματος, καθ’ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τόση αρχιεπισκοπική διγλωσσία μπερδεύτηκα. Στη Σύνοδο ανησυχεί, με τον Τσίπρα έχει εμπιστοσύνη στους καθ' ύλην αρμόδιους. Στην Αμφιλοχία κηρύττει για Τρεις Ιεράρχες και Θρησκευτικά, με τον Γαβρόγλου τα πάει όμως μια χαρά.

Τελικά τι συμβαίνει;

Ποιος θα λύσει το μυστήριο;

Τι είναι αυτό που κάνει τον Ιερώνυμο να σιωπά;

Ανώνυμος είπε...

Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις.....κρίμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάθεται και δέχεται τον πρωθυπουργό, όμως να ξέρει ότι εκπροσωπεί μόνον τον εαυτό του σε αυτά τα θέματα και όχι την Εκκλησία. Άλλωστε πολλοί άλλοι μητροπολίτες είναι υπέρ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Τί θα κάνει λοιπόν; θα τους μαλώσει; Ας κοιτάει καλύτερα τη δουλειά του και να μην κάνει δηλώσεις σαν εκπρόσωπος της εκκλησίας. Με αυτές τις απόψεις που έχει δεν εκπροσωπεί κανέναν. Είναι μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/19544-arxiepiskopos-oi-ellines-einai-kourasmenoi-kai-auto-den-tha-bgei-se-kalo
Και στην Αμφιλοχία ο κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών του λαού αρχιεπισκοπος διακήρυξε τις ιδεληψίες του ναρκώνοντας την αγωνιστική διάθεση του λαού και ψύχοντας τον ιερό του ζήλο. Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα πηγαίνοντας στην επαρχία να απαξιώνει τα συλλαλητήρια. Άραγε βρέθηκε κανεις λεβέντης να αποχωρήσει ή/και να τον ανακαλέσει στην τάξη;
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)