23/1/18

Εν αναμονή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες

Στις 12 Ιανουαρίου 2018 με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιούσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία προσθέτοντας ωστόσο ότι «Με εγκύκλιο θα ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα».

Ενώ μένουν μόλις 4 εργάσιμες ημέρες μέχρι την γιορτή των Τριών Ιεραρχών καμία εγκύκλιος δεν έχει σταλεί στα σχολεία. Θεολόγοι και Δάσκαλοι θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να οργανώσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός ελάχιστων ημερών καθώς ακόμη δεν είναι σαφές ούτε ποια ημέρα ούτε πόσος διδακτικός χρόνος θα αφιερωθεί σε εκδηλώσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών. Είναι ξεκάθαρο ότι η καθυστέρηση στοχεύει στην πλήρη υποβάθμιση του εορτασμού.
Ήδη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την μετατροπή της εορτής των Τριών Ιεραρχών σε αργία, ρύθμιση που πρακτικά ισοδυναμεί με πλήρη κατάργηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)