27/3/18

Δημήτρης Νατσιός, Οι νέοι φάκελοι θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου (26-03-2018)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, 7η απογευματινή, η Διάλεξη με θέμα: «Οι νέοι φάκελοι θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως,

στο πλαίσιο της Ποιμαντικής – Επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.
Η διάλεξη έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου, τον Ανχην Παναγιώτην Καβούρη της 193 ΜΠΕΠ, εκπρόσωπο του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παγγαίου, τους πρ. Βουλευτές του Νομού Καβάλας κ. Γεώργιο Καλαϊτζή και κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ομιλητή κ. Δημήτριου Νατσιού, Θεολόγου – Διδασκάλου.
Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά και εμπεριστατωμένα το θέμα του.
Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον ομιλητή για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.
Εν συνεχεία υποβλήθηκαν σχετικά ενδιαφέροντα ερωτήματα στον ομιλητή τα οποία και απαντήθηκαν εκτενώς από τον κ. Καθηγητή.
Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)