27/3/18

Μητροπολίτης Ιωαννίων Μάξιμος, Για λόγους ισονομίας θα πρέπει και οι Ορθόδοξοι να έχουν λόγο στην διδασκαλία των Θρησκευτικών

Στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, Υπουργείο Παιδείας και Εκκλησία της Ελλάδος, φαίνεται ότι πιάνουν και πάλι το νήμα το συζητήσεων.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος,
σε δηλώσεις που έκανε, υπενθύμισε την συμφωνία που υπάρχει μεταξύ της Εκκλησίας με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, συμφωνία για κοινή επεξεργασία από την οποία θα προκύψει ένα πρόγραμμα που θα γίνει βιβλίο.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα με πνευματικό τρόπο», τόνισε ο Μητροπολίτης για να συμπληρώσει ωστόσο ότι χρήζει προσοχής και το νομικό σκέλος, ειδικά στα σημεία που αφορά την ισονομία και την ισοπολιτεία.
Μάλιστα τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν θρησκευτικές κοινότητες που απολαμβάνουν προνομίων, δηλαδή έχουν τα δικά τους βιβλία θρησκευτικών και επιλέγουν τους δικούς τους καθηγητές, κάτι που δεν συμβαίνει με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, αλλά για λόγους ισονομίας θα πρέπει και οι Ορθόδοξοι να έχουν λόγο στην διδασκαλία των Θρησκευτικών», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι το μάθημα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό και ότι το σημερινό βιβλίο θα πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)