12/4/18

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης: "Δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών τονίζοντας ότι
«δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής. Δηλαδή ούτε η Πενθέκτη Σύνοδος ούτε οι Οικουμενικές Σύνοδοι... Αυτά είναι δογματικά ζητήματα στα οποία μου κάνει εντύπωση, πως υπεισέρχεται και κάνει μια διευρυμένη υπερερμηνεία του Συντάγματος για να καταλήξει πως θα είναι η διδακτέα ύλη στο βιβλίο Θρησκευτικών».
Με πληροφορίες και από real.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Ξυδάκης: "Δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής"

Ομοίως σε "λεπτομέρειες θεολογικής υφής" δεν μπορεί να υπεισέρχεται το ΙΕΠ ή το Υπουργείο Παιδείας. Γι' αυτό ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας προβλέπει την άσκηση ελέγχου του δογματικού περιεχομένου του μαθήματος από τη Σύνοδο.

Αλλά όπως στην Παλαιά Διαθήκη "δια το μη είναι άνδρας εν Ιερουσαλήμ εβασίλευσεν η Δεβώρα" έτσι και τώρα δια το μη είναι Αρχιεπίσκοπον εν Ελλάδι, εβασίλευσεν ο Σακελλαρίου, Πρόεδρος του ΣτΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση!!! Ο αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να τα έχει με όλους καλά! Κρίμα οι σημερινοί εκκλησιαστικοί ηγέτες να κοιτάζουν μόνο μη χάσουν τα κεκτημένα! Άς πειράζανε την εκκλησιαστική περιουσία και θα έβλεπες τον Ιερώνυμο !!! Σιγά μη σκάσει για τα θρησκευτικά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Εύλογον ερώτημα : Εάν το ΣτΕ είχε εκδώσει αντίθετη απόφαση δηλ. υπέρ των νέων βιβλίων θα εδήλωνε ο κ. Ξυδάκης το ότι "Δεν μπορεί το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες θεολογικής υφής" ή απλά θα σιωπούσε περιχαρής και ακόμη από πότε και πως νομιμοποιείται ο ίδιος να ασκεί κριτική ή να κάμει υποδείξεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)