4/5/18

Εκδήλωση στην Κατερίνη για τον άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη)

Την Κυριακή 29 Aπριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κατερίνη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»  εκδήλωση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με θέμα: «Ο Άγιος Ιάκωβος σημείο του Θεού στην εποχή μας». Ο ομιλητής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος,
παρουσίασε με ιδιαίτερα άμεσο τρόπο περιστατικά της ζωής του Αγίου Ιακώβου, δίνοντας την αίσθηση στους ακροατές ότι ήταν κι εκείνοι αυτόπτες των όσων περιέγραψε. Της ομιλίας προηγήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο στο οποίο ο Άγιος Ιάκωβος έδινε συμβουλές σε μητέρες για την ανατροφή των παιδιών τους.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Στέργιος Μπούγιας, θεολόγος και μέλος της Ε. ΡΩ., ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου, που απουσίαζε, εκτός Πιερίας, σε εκκλησιαστική αποστολή.

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας, τον Ιεραποστολικό Σύλλογο «ΚΥΡΙΑΚΗ» και την Γ. Ε. Χ. Α. Κατερίνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)