1/9/13

Έρχεται και δεύτερο κύμα μετατάξεων εκπαιδευτικών;

Ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και σε θέσεις διοίκησης (εκκρεμεί η δημοσίευση των ονομάτων σε ΦΕΚ, η εξέταση ενστάσεων που είναι βέβαιο ότι θα υποβληθούν και η εμφάνιση των μεταταχθέντων στις νέες θέσεις τους) πληροφορίες κάνουν λόγο για β΄ φάση μετατάξεων που πιθανόν θα ακολουθήσει. Από τις 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη που είχε προκηρύξει στην α΄ φάση το Υπουργείο Παιδείας πληρώθηκαν οι 3.495 ενώ παραμένουν κενές οι 1.105. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον κλάδο των Θεολόγων από τις 142 θέσεις που είχαν δοθεί πληρώθηκαν μόνον οι 48.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος μετατάξεων
μεταξύ άλλων αφήνει και η κοινή ανακοίνωση των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας οι Πρόεδροι των οποίων είχαν συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Στο Δελτίο τύπου που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση αναφέρουν ότι «είναι πιθανόν να ακολουθήσει και β΄ φάση μετατάξεων για τα εναπομείναντα κενά, για την οποία όμως κανείς δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει πότε, με ποια κριτήρια και ποια διαδικασία θα γίνει».
Παραμένουν πράγματι αναπάντητα δύο κυρίως ερωτήματα γύρω από το ζήτημα των μετατάξεων. Πρώτον, πότε μπορεί να γίνει το δεύτερο αυτό κύμα μετατάξεων (άμεσα ή την επόμενη χρονιά) και δεύτερον, πόσο «υποχρεωτικό» ή «προαιρετικό» χαρακτήρα θα έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)