15/10/13

Αργοπορεί η δεύτερη φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας

Μετά την Ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών Δ.Ε. των οποίων ικανοποιήθηκαν οι ενστάσεις για α) μετάταξη στην Π.Ε. β) τροποποίηση μετάταξης στην Π.Ε. και γ) ανάκληση μετάταξης στην Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας στις 7/10/2013 αλλά και τον καθορισμό του Αριθμού πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε. βάσει του οποίου προγραμματίζεται η β΄ φάση μετατάξεων από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
ακολούθησε πλήθος ενστάσεων επί των πρώτων ενστάσεων που ικανοποιήθηκαν. Και τούτο διότι στις  ενστάσεις που ικανοποιήθηκαν υπήρχαν και πάλι πολλά «παράδοξα» όπως η μετάταξη εκπαιδευτικών με λιγότερα μόρια από άλλους που δεν είχαν λάβει μετάταξη ή η μετάταξη σε θέσεις που δεν είχαν δοθεί κενά για μετάταξη (οπότε κανείς δεν τις είχε δηλώσει πριν τις ενστάσεις). Οι νέες αυτές ενστάσεις διαβιβάστηκαν στο αρμόδιο τμήμα στο γραφείο του υπουργού για επανεξέταση. Η ασάφεια του πλαισίου βάσει του οποίου έγιναν οι μετατάξεις και η βιαστική υλοποίηση της πρώτης φάσης μετατάξεων οδηγεί τώρα σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και την υλοποίηση της δεύτερης φάσης των μετατάξεων.
Έτσι, άγνωστο παραμένει πότε θα εκδοθεί η πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να κάνουν αιτήσεις μετάταξης για την Πρωτοβάθμια (β΄ φάση). Άγνωστο επίσης παραμένει εάν θα υπάρξει β΄ φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διοικητικές θέσεις, κατηγορία που αφορά και τον κλάδο των Θεολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)