13/4/15

Πόσοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν τελικά;

Παρελθόν αποτελεί ο αριθμός 15.000 για το σύνολο των προσλήψεων στο δημόσιο για το 2015. Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο τελικός αριθμός δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τους 12.000, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Από αυτές φαίνεται πως προηγείται ο τομέας της υγείας, όπου τελικά αναμένεται να γίνουν 6.000 προσλήψεις. Ήδη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη ώστε να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης.
Περίπου 3.900 είναι οι «διαθέσιμοι» που επαναπροσλαμβάνονται, μεταξύ αυτών και οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.
Δεν απομένουν λοιπόν παρά κάτι περισσότερο από 2.000 προσλήψεις που θα αφορούν εκτός του τομέα της παιδείας και την αυτοδιοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. 
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για προσλήψεις περίπου 3.000 σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά ο τελικός αριθμός δεν αποκλείεται να είναι πολύ μικρότερος. 
Ερώτημα παραμένει επίσης πως θα γίνει η κατανομή όσων προσλήψεων δοθούν στην εκπαίδευση ανάμεσα στις τρεις βαθμίδες (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια). Επιπλέον με ενδιαφέρον αναμένεται η τελική απόφαση για τους διοριστέους εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008 καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την κατά προτεραιότητα απορρόφηση αυτών.
Εντός της εβδομάδος πάντως θα συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης οπότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τον αριθμός των προσλήψεων στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)