9/2/17

Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή επί του ζητήματος των Θρησκευτικών ενημέρωσε την ΔΙΣ


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΤρίτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2017).
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή επί του ζητήματος της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, η οποία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ενημέρωσε τη Δ.Ι.Σ. για την πορεία των εργασιών της. Η Επιτροπή, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ιεράς Συνόδου, συνεχίζει τις εργασίες της μέχρι να καταλήξει στα τελικά συμπεράσματα, τα οποία και θα υποβάλει προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
Επίσης, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας και Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις Κληρικών στο εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε γνώση διευκρινιστικού κειμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί της Θεματικής Εβδομάδας με τον τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα» για το σχολικό έτος 2016-2017 και αποφάσισε να το αποστείλει προς όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος προς ενημέρωσιν των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)